Γυμναστική ανάλογη με την… διάθεσή σου!!!

Η σωματική άσκηση πέρα από ένα σφιχτό και καλλίγραμμο σώμα μπορεί να μας προσφέρει πολύ περισσότερα… όπως το να μεταβάλλει την διάθεσή μας ριζικά. Μάθετε ποιο είδος ενδείκνυται να επιλέξετε ανάλογα με την διάθεσή σας και απολαύστε τα οφέλη της στον μέγιστο βαθμό!gymnastiki-diathesi-phen375-greece

Όταν έχουμε στρες:

Η πρόταση: Gigong

Πρόκειται για μία κινέζικη τεχνική που περιλαμβάνει μια ομάδα τόσο σωματικών όσο και ψυχοπνευματικών ασκήσεων και οι οποίες ωφελούν την λειτουργία μεταξύ αναπνοής, νου και σώματος ενώ ταυτόχρονα επιφέρει ‘’ξεμπλοκάρισμα’’ της ενέργειας του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει ότι με το συγκεκριμένο προπονητικό πρόγραμμα αυξάνονται οι β- ενδορφίνες οι οποίες έχουν αναλγητική δράση και μειώνεται η ορμόνη ACTH με την οποία εκδηλώνεται το στρες!

Όταν νιώθουμε εξάντληση:

Η πρόταση: Yoga

Η yoga και ειδικότερα το είδος hatha περιλαμβάνει σωματικές ασκήσεις οι οποίες έχουν σαν στόχο να το απαλλάξουν απ’ τις εντάσεις που το επιβαρύνουν και φυσικά να το ενδυναμώσουν. Οι έρευνες δείχνουν με σιγουριά ότι η yoga μας απελευθερώνει απ’ την κόπωση και πολύ περισσότερο ασθενείς που ταλαιπωρούνται από σοβαρές παθήσεις όπως είναι τα αυτοάνοσα νοσήματα.

( !!! ) : Οι ειδικοί μας προτρέπουν να επιδιδόμαστε σε κάποια φυσική δραστηριότητα ακόμα και σε κάποιο ολιγόλεπτο διάλειμμα μέσα στην ημέρα μας προκειμένου να αποβάλλουμε αρνητικά συναισθήματα όπως είναι ο θυμός, το στρες και τα νεύρα!!!

Όταν αισθανόμαστε θυμό:

Η πρόταση: Αερόβια άσκηση

Οι επιλογές που έχουμε είναι πάρα πολλές: τζόκινγκ, χορός, τρέξιμο κ. α ! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε αυτό που μας διασκεδάζει περισσότερο και να επιδιδόμαστε σ’ αυτό αρκετά συστηματικά. Η γυμναστική και ιδιαιτέρως η αερόβια περιλαμβάνεται στα περισσότερα προγράμματα διαχείρισης θυμού με εντυπωσιακά αποτελέσματα αφού φαίνεται να κατευνάζει εκτός απ’ τον θυμό και τους φόβους, την επιθετικότητα αλλά και το αίσθημα ενοχών.

Όταν νιώθουμε θλίψη (ή έχουμε κατάθλιψη):

Η πρόταση: Ασκήσεις με βάρη

Η συνδρομή στο γυμναστήριο φυσικά και είναι μια πολύ καλή και ολοκληρωμένη λύση παρ’ όλα αυτά αν δεν το αντέχει η τσέπη μας μπορούμε να προβούμε σε αγορά των οργάνων και να ασκούμαστε στο σπίτι. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, μπορούν να ωφελήσουν ακόμα και ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη (ήπια και μέτρια) ενώ όσο μεγαλύτερη είναι σε ένταση τόσο πιο εμφανή και τα αποτελέσματα.

( !!! ) : Για καλύτερα αποτελέσματα συνιστάται να προσαρμόζουμε το πρόγραμμα ασκήσεών μας σε ότι αισθανόμαστε και όχι το ανάποδο, αφού η επιλογή να κάνουμε κάτι που δεν μας ταιριάζει μπορεί να επιφέρει τραυματισμό μας!!!

Comments are closed.