Καλύτερος … μέσα & έξω !!!

Κάθε μέρα πιο καλά …

Η καθημερινότητα μς τις δυσκολίες της, τις πολλές υποχρεώσεις της και τις αναποδιές της μας κάνει πολλές φορές να βλέπουμε τα πάντα μέσα από ένα πρίσμα απαισιοδοξίας και ίσως θα λέγαμε μιζέριας !love-yourself-phen-greece

Αυτή μάλιστα η απαισιοδοξία, τις περισσότερες φορές, στρέφεται ακόμα και προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Το σώμα μας, η κατανομή του βάρους, τα κιλά μας, κάποια παχάκια μας, … ΟΛΑ, …φαντάζουν πια σαν την μέγιστη καταστροφή στα μάτια μας. Η ψοχολογία μας κάμπτεται και η διάθεσή μας πέφτει στα πατώματα. Η αυτοπεποίθηση είναι πια μια εντελώς άγνωστη λέξη για εμάς !

Αυτό όμως είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε. Με μερικές απλές και εύκολα εφαρμόσιμες συμβουλές μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και μέσα μας και έξω μας. Το σώμα μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός που νιώθει … και χρειάζεται αγάπη !

Οι συμβουλές για μια πιο χαρούμενη ζωή !

1η συμβουλή : Καλή και προσεγμένη διατροφή

Για να είναι το σώμα μου υγιές πρέπει να τρέφεται σωστά. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να φροντίζω ώστε να λαμβάνει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και όλα τα πολύτιμα συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός. Το σώμα το υγιές είναι πάντα και το σώμα το πιο όμορφο ! Ένα σώμα ταλαιπωρημένο και παραμελημένο είναι ένα σώμα που υποφέρει … και αυτό σίγουρα βγαίνει και προς τα έξω !

2η συμβουλή : Σωματική άσκηση

Η σωματική άσκηση (όχι απαραίτητα κάποια βαριά άσκηση όπως βάρη, αερόμπικ ή δύσκολα αθλήματα), ακόμα και λίγο τρέξιμο ή περπάτημα, μπορεί να βοηθήσει σώμα και πνεύμα. Σημαντικό στοιχείο της σωματικής άσκησης είναι ότι χαρίζει εκτός από όμορφο κορμί και ψυχική ευεξία, καλή διάθεση, αισιόδοξη ματιά και φυσικά … αποβολή του στρες !

3η συμβουλή : Αγαπημένος περίγυρος

Φροντίζω να με πλαισιώνουν αγαπημένα πρόσωπα. Απομακρύνω από τη ζωή μου άτομα που μου φέρνουν θλίψη, δυστυχία ή κακή ενέργεια, και κρατάω κοντά μου αγαπημένα άτομα που γεμίζουν με χαρά και φωτεινές στιγμές την καθημερινότητά μου !

4η συμβουλή : Αγαπημένες ενασχολήσεις

Σίγουρα οι καθημερινότητα μπορεί να είναι πολύ σκληρή, αλλά αυτό δε σημαίνει πως και ο ελεύθερος χρόνος μας, οχρόνος δηλαδή που έχουμε για να διαθέσουμε στον εαυτό μας, πρέπει να είναι εξίσου σκληρός, καταπιεστικός και μίζερος. Φροντίζουμε λοιπόν στον ελεύθερο χρόνο μας να ασχολούμαστε με πράγματα που μας φέρνουν χαρά ! Βρίσκουμε χόμπυ που θρέφουν το μυαλό και την ψυχή μας !

5η συμβουλή : Διαλογισμός

Ο διαλογισμός βοηθάει στην αποτελεσματική αποβολή του στρές μετά το πέρας της εργασιακής ημέρας. Όταν γυρνάμε στο σπίτι δεν πρέπει να κουβαλάμε μαζί όλα αυτά που μας πιέζουν και που μας θλίβουν. Το σπίτι πρέπει να παραμένει πάντα ένα ασφαλές μέρος που μας φέρνει χαλάρωση, ηρεμία και χαρά !

Comments are closed.