Παχυσαρκία και καρκίνος του παχέος εντέρου !

Ψέμματα ή αλήθεια ;

Όπως παρουσιάζει μεγάλων αριθμός ερευνών και μελετών σχετικά με την επίδραση της παχυσαρκίας στην εκδήλωση μορφών καρκίνου όπως αυτός του παχέος εντέρου, φαίνεται οι πιο σημαντικοί λόγοι για την ανάπτυξη τέτοιας μορφής καρκίνου να είναι :

  • Το βεβαρημένο περιβάλλον
  • Το κάπνισμα
  • Η απουσία ή η ελλιπής παρουσία σωματικής δραστηριότητας
  • Η κακή διατροφή, πλούσια σε λιπαρά στοιχεία και χαμηλή σε φυτικές ίνες
  • Και φυσικά το αυξημένο σωματικό βάρος και η παχυσαρκία

 ΔΜΣ και ρίσκο ανάπτυξης καρκίνου

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως υπερβαίνοντας έναν ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος) 25 αρχίζουμε πλέον να θεωρούμαστε υπέρβαροι !

Ως φυσιολογικό βάρος μπορούμε να θεωρήσουμε ότι διαθέτει ένα άτομο με ΔΜΣ μεταξύ του 18 και του 25 !

Όταν όμως ο ΔΜΣ υπερβεί ακόμα και το 30, τότε μπορούμε να αναφερόμαστε σε σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας !

Όταν μάλιστα το άτομο παρουσιάσει πολύ αυξημένο σωματικό βάρος με εμφανές το πρόβλημα της παχυσαρκίας, ανεβάζει κατακόρυφα και τις πιθανότητες κάποια στιγμή να του εκδηλωθεί καρκίνος του παχέος εντέρου !

Παχυσαρκία και καρκίνος του παχέος εντέρου !Πολλοί είναι εκείνοι που αγνοούν τον συσχετισμό και την άμεση σχέση του σωματικού βάρους με αυτή τη μορφή καρκίνου ! Αν και πλέον η ενημέρωση σχετικά με την παχυσαρκία και τις επιπτώσεις της στην υγεία του ανθρώπου έχει αναπτυχθεί, αν και οι άνθρωποι πλέον ενημερώνονται για τις καταλυτικές συνέπειες της κακής ποιότητας ζωής και του αυξημένου σωματικού βάρους στην μετέπειτα πορεία της ζωής τους, ωστόσο φαίνεται να κρατούν τα «μάτια κλειστά» μπροστά σε αυτό τον μεγάλο κίνδυνο !

Αν και τα ποσοστά θνησιμότητας εξαιτίας της παχυσαρκίας διαρκώς ανεβαίνουν, ο κόσμος δείχνει να μη θέλει να δει την πραγματικότητα και κατά συνέπεια να μη θέλει και να την αντιμετωπίσει !

 Αντιμετώπιση ή πρόληψη ;

Σαφώς σωστή απάντηση είναι η πρόληψη !

Με μια σωστή και όχι υπερβολική διατροφή είναι πολύ εύκολος ο έλεγχος του σωματικού βάρους, χωρίς επίπονες δίαιτες και διατροφές που στερούνται πολλών τροφών ! Ο έλεγχος του σωματικού βάρους μας δίνει έναν σαφώς καλύτερο έλεγχο και στη ζωή μας προστατεύοντάς μας από πολλές ασθένειες (σοβαρές και επικίνδυνες ακόμα και για την ζωή μας!) και χαρίζοντας μακροημέρευση και φυσικά ποιοτικότερη ζωή !

Προλαμβάνοντας την παχυσαρκία έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες να προλάβουμε και την εμφάνιση καρκίνου, καθώς οι πιθανότητες μειώνονται κατά μεγάλο ποσοστό !

Ακόμα και τα άτομα με ήδη αυξημένο σωματικό βάρος δεν είναι ποτέ αργά να φροντίσουν για τον περιορισμό του και για την αναζήτηση μιας καλύτερης και πιο υγιεινής ζωής !

Άλλωστε η επιστήμη συμβάλλει πλέον σε αυτό προσφέροντας πληθώρα ειδικών προϊόντων για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και για την αποβολή των περιττών κιλών που απειλούν την υγεία και τη ζωή σας !

Tags:

Comments are closed.