Πώς μπορώ να καλυτερέψω ποιοτικά τη ζωή μου ;;;

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από υποχρεώσεις και από πολύ άγχος. Ως γνωστόν, το άγχος, επηρεάζει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνο την ψυχολογία του ατόμου αλλά και την γενικότερη υγεία του. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το άγχος εκδηλώνεταικαι σωματικά με σοβαρά και επίπονα συμπτώματα ! Τι μπορούμε όμως πραγματικά να κάνουμε ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή μας ; Υπάρχουν κάποιες χρήσιμες συμβουλές που να έχουν και αποτελέσματα ;better-life-phen-greece

Η απάντηση είναι ΝΑΙ ! Σίγουρα δεν είναι μια εύκολη διαδικασία να καταφέρει κανείς να διαχωρίσει το άγχος και να το αποβάλλει από τη ζωή του ώστε να μην τον επηρεάζει και να μην θέτει σε κίχδυνο τον ίδιο του τον οργανισμό. Είναι μια εσωτερική διαδικασία που και με μερικές έξυπνες συμβουλές μπορεί να αλλάξει εντελώς τη ζωή σας και να τη γεμίσει φως !!!

Οι συμβουλές (από πρωί ως βράδυ) που θα σας κάνουν να αναγεννηθείτε …

 • Φροντίστε να κοιμάστε καλά. Οι λίγες ώρες ύπνου, εκτός από κούραση και ατονία, θα σας φέρουν και έντονο εκνευρισμό την επόμενη ημέρα ! Ένας σωστός ύπνος ηρεμεί το νευρικό σύστημα και φέρνει χαρά και αισιοδοξία.
 • Μην βάζετε τα θέματα που σας αγχώνουν στην κρεβατοκάμαρά σας ! Κάντε το συνήθεια ! Τίποτα που να σας αγχώνει δεν πρέπει να επιτρέπετε να μπαίνει στον χώρο αυτό. Ο χώρος της κρεβατοκάμαρας θα πρέπει να είναι το απόρθητο κάστρο σας, ένα καταφύγιο που θα σας βοηθάει να ηρεμείτε και που θα είναι συνδεδεμένο ΜΟΝΟ με ευχάριστα πράγματα και με χαλάρωση !
 • Κάντε συχνά σεξ με τον/την σύντροφό σας ! Το σεξ είναι ίσως ένας από τους αποτελεσματικότερους τροπους να νικήσετε το στρες, το άγχος και την κακή διάθεση ! Ανεβάζει την αυτοπεποίθησή σας και δίνει μια θετική προοπτική στα πράγματα !
 • Εάν έχετε την πολυτέλεια του χρόνου σηκωθείτε 30 με 60 λεπτά πιο νωρίς και κάντε λίγες ασκήσεις ! Η πρωινή γυμναστική, όπως αποδεικνύουν πάρα πολλές επιστημονικές έρευνες, βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και του άγχους ! Παράλληλα προσφέρει και τόνωση των μυών, απώλεια των περιττών κιλών και καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία !
 • Πίνετε άφθονο νερό ! Το νερό είναι σημαντικότατο στοιχείο για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην καλύτερη λειτουργία του σώματος και του νου !
 • Προτιμήστε να μην καταναλώνετε αργά το βράδυ υδατάνθρακες ! Θα σας βαρύνουν χωρίς λόγο και θα αποθηκευθούν στο σώμα σας ως λίπος και παχάκια.
 • Αντιθέτως προτιμήστε την κατανάλωση υδατανθράκων στο πρωινό σας γεύμα ! Έτσι θα πάρετε αρκετή ενέργεια για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στις πολλές υποχρεώσεις σας.
 • Βάλτε το πράσινο τσάι στη ζωή σας ! Τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά του στοιχεία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό αλλά και για τη διατήρηση της νεοτητας !
 • Βάλτε τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή σας !
 • Σταματήστε τις καταχρήσεις ! Κόψτε το τσιγάρο και ξεκινήστε υγιεινές συνήθεις όπως ο χορός, η γυμναστική ή κάποιο σπορ !
 • Μην προβαίνετε σε υπερκατανάλωση αλκοόλ ! Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα είναι αρκετό και πολύ ωφέλιμο για την υγεία της καρδιάς σας !
 • Ετοιμάστε από το βράδυ τα υγιεινά σνακ που θα χρειαστείτε την επόμενη ημέρα να πάρετε μαζί σας στη δουλειά. Το πρωί πάντα βαριέστε να τα ετοιμάσετε και τελικά καταλήγετε να τρώτε ότι πιο ανθυγιεινό και παχυντικό !
 • Περιποιηθείτε το σώμα σας ! Ένα σώμα που το προσέχουμε και το περιποιούμαστε μας χαρίζει καλή διάθεση, ζωντάνια και ψυχολογική ανάταση !
 • Αγαπήστε τον εαυτό σας και φροντίστε έστω μια φορά την εβδομάδα να του προσφέρετε κάτι που αγαπάει ! Έστω και το πιο μικρό … όπως έναν καφέ στη λιακάδα !

Comments are closed.