Συνήθειες … καλές & κακές

Εγώ … η υγεία μου & το περιβάλλον

Καθημερινά κάνουμε πράγματα που βλάπτουν τόσο την υγεία μας όσο όμως και το περιβάλλον. Μια σειρά από αποφάσεις που επηρεάζουν τον οργανισμό μας έμμεσα αλλά και άμεσα … και που τελικά γυρνούν και πάλι μπούμερανγκ και μας “καταστρέφουν”.Stair-Climbing-phen-greece

Τι θα μπορούσαμε όμως να κάνουμε και δεν το κάνουμε ; Όταν καθόμαστε και αναλογιζόμαστε στο τέλος της ημέρας τι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει και τελικά δεν το κάναμε, μόνο τότε ερχόμαστε πραγματικά αντιμέτωποι με τις επιλογές μας. Είναι όμως στ’αλήθεια εξαιρετικά απλό να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας μερικές πιο υγιεινές συνήθειες που θα μας ωφελήσουν τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Ας δούμε όμως μερικές από αυτές …

Συνήθειες “υγείας” για εμένα & το περιβάλλον !

1η συνήθεια : Περπάτημα … περπάτημα … περπάτημα

Είναι τέτοιοι οι ρυθμοί της καθημερινότητας και τόσο πολλές οι υποχρεώσεις που τελικά όλα τα κάνουμε με βιασύνη. Είμαστε μονίμως με ένα αυτοκίνητο και τρέχουμε να προλάβουμε πότε το ένα και πότε το άλλο. Κάνοντας όμως μια καινούρια αρχή και βάζοντας το περπάτημα (όπου και όσο αυτό είναι βέβαια εφικτό) στη ζωή μας, θα δούμε πως τελικά κάνουμε καλό και στον οργανισμό μας, και στο περιβάλλον αλλά και στη σιλουέττα μας !

2η συνήθεια : Κομμένο το ασανσέρ !

Μαθαίνοντας να μη χρησιμοποιούμε το ασανσέρ και ανεβαίνοντας με τις σκάλες, εκτός από το πολύ σημαντικό γεγονός για τον πλανήτη και το περιβάλλον πως κάνουμε οικονομία στην ενέργεια, επίσης κάνουμε και μια πολύ καλή άσκηση για τους γλουτούς μας. Και ποια γυναίκα δε θέλει να αποκτήσει καλοσχηματισμένους και σφιχτούς γλουτούς ; Έτσι, τόσο απλά, χωρίς γυμναστήρια, με μόνο 3-4 λεπτά το καθημερινό ανεβοκατέβασμα των σκαλιών του σπιτιού μας θα κάνει τη δουλειά !

3η συνήθεια : Μαγείρεμα στον ατμό

Τα φαγητά που μαγειρεύονται στον ατμό είναι πολύ πιο υγιεινά και επίσης διατηρούν πολύ περισσότερες ωφέλιμες για τον οργανισμό ουσίες και βιταμίνες. Μάθαίνοντας να μαγειρεύουμε στον ατμό θα δώσουμε ένα “φιλί” ζωής στον οργανισμό μας. Λαχανικά αλλά και κρέατα ή ψάρια μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά νόστιμα μαγειρεμένα ακόμα και χωρίς λιπαρά.

4η συνήθεια : Προτιμώ … βιολογικά !

Προτιμώντας τα βιολογικά προϊόντα για το καθημερινό μας τραπέζι φροντίζουμε για την υγεία μας αλλά και για το περιβάλλον μας. Ο οργανισμός μας γλιτώνει από πολλές ανθυγιεινές ουσίες όπως είναι τα φυτοφάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα με τα οποία ψεκάζονται και μεγαλώνουν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Είναι πολύ σημαντικό να προτιμούμε βιολογικά προϊόντα ειδικά στα είδη εκείνα που τρώμε αυτούσια, χωρίς να τα καθαρίζουμε ή να τα ξεφλουδίζουμε.

Comments are closed.