Υπνική άπνοια … Και όμως είναι σοβαρό !

Τι είναι η υπνική άπνοια ;

Η υπνική άπνοια είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία το άτομο, ενώ βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου, σταματάει για μικρά χρονικά διαστήματα να αναπνέει.Sleep-Apnea-phen-greece

Με λίγα λόγια, η υπνική άπνοια, είναι μια διαταραχή που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου και προκαλεί αναπνευστικά κενά (που ονομάζονται άπνοιες) διάρκειας περίπου 10 με 30 δευτερολέπτων.

Τα βασικά είδη υπνικής άπνοιας

Η υπνική άπνοια εμφανίζεται και διαχωρίζεται σε δύο βασικές μορφές :

  • Κεντρική άπνοια ύπνου

Στην περίπτωση αυτή υ άπνοια οφείλεται στον ίδιο τον εγκέφαλο. Όταν το στέλεχος του εγκεφάλου που ελέγχει την αναπνοή καταστραφεί, τότε εμφανίζεται και η συγκεκριμένη μορφή άπνοιας. Βλάβες στο στέλεχος αυτό του εγκεφάλου μπορεί να προκληθούν από κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο ή κάποια ισχυρή λοίμωξη.

  • Αποφρακτική άπνοια ύπνου

Στην περίπτωση αυτή παρουσιάζεται μερική ή και ολική απόφραξη του αεραγωγού της μύτης ή του λαιμού. Για την απόφραξη αυτή μπορεί να ευθύνεται το μεγάλο μέγεθος της γλώσσας, δύο πρησμένες αμυγδαλές ή και άλλα πράγματα που μπορούν να μπλοκάρουν τελικά την είσοδο του αέρα. Μια τέτοια άλλη περίπτωση είναι και η περίπτωση που υπάρχει περίσσεια ιστού στον αεραγωγό. Ο παραπανίσιος αυτός ιστός μπλοκάρει τελικά την ομαλή διέλευση του αέρα με αποτέλεσμα την εμφάνιση άπνοιας.

(!!!) : Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως περίσσεια ιστού στον αεραγωγό συναντάμε στα ΥΠΕΡΒΑΡΑ άτομα. Το μεγάλο σωματικό βάρος λοιπόν, συνδέεται, και μάλιστα πολύ άμεσα και με την περίπτωση της υπνικής άπνοιας !

Αν και δεν είναι απόλυτο πως ένα άτομο με υπνική άπνοια είναι απαραίτητα και παχύσαρκο, ωστόσο μεγάλα ποσοστά ατόμων με αυξημένο σωματικό βάρος φαίνεται πως παρουσιάζουν τη διαταραχή της υπνικής άπνοιας.

Συμπτώματα της υπνικής άπνοιας

Συνήθως η αποφρακτική άπνοια ύπνου έχει και παρενέργειες που προειδοποιούν για την εμφάνισή της. Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι :

  • η υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας
  • το δυνατό ροχαλητό κατά τη διάρκεια του ύπνου
  • το πρήξιμο στην περιοχή του λαιμού
  • η αύξηση της αρτηριακής πίεσης

(!!!) : Η αποφρακτική υπνική άπνοια σε ένα μεγάλο βαθμό σχετίζεται με το σωματικό βάρος. Γι’αυτό φροντίστε να διατηρείται σταθερό στα φυσιολογικά επίπεδα το σωματικό σας βάρος.

(!!!) : Σε περίπτωση υπνικής άπνοιας αποφύγετε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, καθώς και ηρεμιστικών χαπιών.

(!!!) : Στην περίπτωση πολλών επαναλαμβανόμενων επεισοδίων μέσα στο ίδιο βράδυ συμβουλευθείτε επειγόντως τον γιατρό σας ! Η χρήση κάποια ειδικής μάσκας κατά τη διάρκεια του ύπνου (CPAP) ή η εφαρμογή κάποιας θεραπείας ή μια χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημά σας. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως σοβαρές περιπτώσεις υπνικής άπνοιας μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο !

Για άμεση μείωση του σωματικού σας βάρους δοκιμάστε το Phen375 !

Για αγορά πατήστε εδώ !

Comments are closed.