Χτυπάει το ξυπνητήρι και αισθάνεσαι πως αδυνατείς να αποχωριστείς το κρεβάτι σου;; Δες πως θα γίνεις ο απόλυτος ‘’πρωινός τύπος’’… !!!

Η ενέργεια κατά τις πρωινές ώρες- στο ξεκίνημα δηλαδή της ημέρας μας- είναι απαραίτητη για να θέσουμε σε λειτουργία τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα μας! Δες παρακάτω πως θα την εφοδιαστείς προκειμένου να ανταπεξέλθεις με ευκολία στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς σου χωρίς να αισθάνεσαι εξάντληση στο τέλος της ημέρας…!Snooze-Button-phen-greece

Απενεργοποίησε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Κι όμως, το χαρακτηριστικό φως (συνήθως μπλε) που εκπέμπουν συσκευές όπως είναι τα κινητά ή τα laptop έχει αποδειχθεί ότι διαταράσσουν τον ύπνο μας πολύ περισσότερο απ’ το φυσικό φως. Γι’ αυτό τον λόγο βεβαιώσου ότι τις έχεις απενεργοποιήσει τουλάχιστον μία ώρα προτού κοιμηθείς.

Προετοιμάσου για την επόμενη ημέρα.

Πριν πέσεις για ύπνο φρόντισε να έχεις επιλέξει τα ρούχα που θα φορέσεις, ότι έχεις τοποθετήσει όλα όσα χρειάζεσαι στην τσάντα που θα πάρεις μαζί σου, ότι έχεις έτοιμο το φαγητό που θα καταναλώσεις κλπ. Έτσι θα έχεις πολύ λίγα για τα οποία θα πρέπει να φροντίσεις το επόμενο πρωί.

Υγιεινό και δυνατό πρωινό.

Το πρωινό ακούμε για χρόνια ότι είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και φυσικά δε πρόκειται για μύθο. Ένα πρωινό που περιλαμβάνει πρωτεΐνες αλλά και υδατάνθρακες ολικής αλέσεως θα σου παρέχει την ενέργεια που έχεις ανάγκη για να βγάλεις εις πέρας τις υποχρεώσεις της ημέρας σου!

( !!! ) : Αν διατηρείς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα όσον αφορά τις ώρες που κοιμάσαι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να προσφέρεις στον ύπνο σου την ποιότητα που απαιτείται να έχει και κατ’ επέκταση την ικανότητα να ξυπνάς με μεγαλύτερη ευκολία!!!

Δώσε στον εαυτό σου κίνητρο!

Προσπάθησε με το που θα ακούσεις τον ήχο του ξυπνητηριού και ανοίξεις τα μάτια σου να φέρεις στο μυαλό σου κάτι το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσα στην ημέρα σου και για το οποίο ανυπομονείς. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι εξαιρετικά σπουδαίο, μια επερχόμενη σύντομη βόλτα με φίλους ή με τον/την σύντροφό σου για παράδειγμα θα ήταν ότι πρέπει για να σου φτιάξει το κέφι και να σου δώσει τα απαραίτητα ‘’καύσιμα’’ για να σηκωθείς με μεγαλύτερη ευκολία απ’ το κρεβάτι.

Σωστή διατροφή

Μην επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με μεγάλη ποσότητα φαγητού λίγο πριν τον ύπνο καθώς κάτι τέτοιο θα σου φέρει το δυσάρεστο αίσθημα της δυσπεψίας ή ακόμα και του στομαχόπονου, δυσκολεύοντάς σε να ξεκουραστείς όπως πρέπει.

Διάλεξε τον κατάλληλο για σένα ήχο ξυπνητηριού!

Ένας ευχάριστος ήχος ο οποίος και θα σηματοδοτήσει το ξεκίνημα της ημέρας σου μπορεί να φανεί πολύ σημαντικός σύμμαχος στην ευδιαθεσία σου. Επίλεξε κάποια μουσική που σου αρέσει και η οποία θα μετατρέψει το ξύπνημά σου σε όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη διαδικασία ενώ δώσε σημασία και στην ένταση στην οποία το έχεις ρυθμίσει έτσι ώστε να είναι αρκετά δυνατή για να την ακούσεις αλλά όχι τόσο ώστε να σε τρομάξει και να σου προκαλέσει ένταση…

Comments are closed.