Όταν η παχυσαρκία προκαλεί αναπνευστικές διαταραχές …

Κοιλιακό λίπος … το πιο επικίνδυνο λίπος !

Όταν το λίπος συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς με αποτέλεσμα να οδηγεί σε αύξηση της περιμέτρου της μέσης, τότε εκτός από προβλήματα στη σιλουέττα μας θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε σίγουρα και σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας !belly-fat-phen375-greece

(!!!) : Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως οι γιατροί επιβεβαιώνουν το γεγονός πως όσο μεγαλύτερη είναι η περίμετρος της μέσης … δυστυχώς τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος που διατρέχει το άτομο για εμφάνιση σοβαρών αναπνευστικών δυσλειτουργιών, αφού το κοιλιακό λίπος και τα επίπεδά του όπως φαίνεται συνδέονται άμεσα με τους πνεύμονες και με τα επίπεδα λειτουργίας τους.

Αφορά μόνο γυναίκες … ή και άντρες ;;;

Όπως ακριβώς η παχυσαρκία και μάλιστα πιο συγκεκριμένα η κοιλιακή παχυσαρκία δεν είναι μια μάστιγα που “χτυπά” μόνο τις γυναίκες … έτσι και τα αναπνευστικά προβλήματα που αυτή συνεπάγεται επίσης δεν αφορούν μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αποδεικνύεται επιστημονικά πλέον πως όσο μεγαλύτερο είναι το κοιλιακό πάχος, τόσο μεγαλύτερη είναι φυσικά και η περίμετρος της μέσης … και επομένως αντίστοιχα μικρότερος είναι ο όγκος αέρα που μπορούν να δεχθούν τα πνευμόνια σε κάθε εισπνοή !

Η έρευνα αυτή αφορά μόνο παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα ;;;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ και αυτό είναι που απαιτεί την μεγαλύτερη προσοχή. Όταν οι ειδικοί αναφέρονται σε σχέση της περιμέτρου της μέσης με την αναπνευστική λειτουργία δεν εννοούν σε άτομα με αυξημένο το σωματικό τους βάρος μόνο ! Αντιθέτως … ακόμα και ένα άτομο με φυσιολογικό κατά τα άλλα βάρος, μπορεί να παρουσιάζει τοπικό μόνο πάχος στην περιοχή της κοιλιάς με αποτέλεσμα την αύξηση της περιμέτρου της μέσης του σε σχέση με το φυσιολογικό.

(!!!) : Η αύξηση αυτή που προκαλεί το κοιλιακό πάχος καθιστά το άτομο αυτό με το φυσιολογικό βάρος σε ανάλογο βαθμό επικινδυνότητας για εμφάνιση αναπνευστικών προβλημάτων.

Φυσιολογικά και μη … μεγέθη !

Σύμφωνα με την American Heart Association άνδρες και γυναίκες θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν όταν η περίμετρος της μέσης τους ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο …

Το όριο για τις γυναίκες είναι περίπου τα 89 εκατοστά.

Το όριο για τους άνδρες είναι περίπου τα 101 εκατοστά.

Οι “επιπτώσεις” της παχυσαρκίας …

Η παχυσαρκία εκτός από σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα μπορεί επίσης να προκαλέσει :

  • σακχαρώδη διαβήτη
  • καρδιαγγειακά νοσήματα
  • υπέρταση
  • καρκίνο
  • δυσλιπιδαιμία
  • αποφρακτική άπνοια ύπνου
  • οστεοαρθρίτιδα
  • νόσο της χοληδόχου κύστης

Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να ελέγχουμε το σωματικό μας βάρος και να φροντίζουμε για την άμεση αντιμετώπιση μιας απότομης αύξησης αυτού.

Ένας εξαιρετικός λιποδιαλύτης που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση ακόμα και του πιο επίμονου κοιλιακού λίπους είναι το Phen375.Phen375 Greece

Δοκιμάστε το και εσείς και κερδίστε σε υγεία !!!

Για πληροφορίες σχετικά με το Phen375 πατήστε εδώ !

Comments are closed.