5 ασκήσεις γιόγκα για το πρόσωπό και πες αντίο στις ρυτίδες… !!!

Βάλε στην καθημερινότητά σου 5 απλές ασκήσεις για το πρόσωπο που θα σου εξασφαλίσουν μια άκρως φρέσκια και όμορφη όψη και ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να περιμένει…!Facial-Yoga-phen-greece

  1. Άσκηση αναπνοής (analoma viloma)

Για να την εφαρμόσεις κλείσε το αριστερό ρουθούνι με τον αριστερό αντίχειρα και είσπνευσε από το δεξί ρουθούνι αργά σε 5 χρόνους. Στην συνέχεια κλείσε και τα δύο ταυτόχρονα με τον αντίχειρα και το μικρό δάχτυλο για 5 χρόνους και πάλι. Έκπνευσε απ’ το δεξί ρουθούνι αυτή την φορά σε 8 χρόνους. Τέλος είσπνευσε απ’ το δεξί ρουθούνι σε 5 χρόνους ενώ στην συνέχεια εφάρμοσε το ίδιο για 5 αναπνοές.

Αποτέλεσμα: Η επιδερμίδα αιματώνεται, οξυγονώνεται και επίσης ενδυναμώνονται τα αναπνευστικά όργανα και οι μύες.

  1. The satchmo

Είσπνευσε αργά και φούσκωσε με αέρα τα μάγουλά σου. Προσπάθησε να κρατήσεις όσο μπορείς περισσότερο την αναπνοή σου μεταφέροντας αριστερά κα δεξιά σε κάθε μάγουλο τον αέρα. Στην συνέχεια έκπνευσε από την μύτη αργά και επανάλαβε 3-4 φορές την ίδια άσκηση.

Αποτέλεσμα: Ενδυνάμωση και διάταση στο δέρμα κάτω και πάνω απ’ το στόμα αλλά και στα μάγουλα.

  1. The smiling fish

Είσπνευσε και στην συνέχεια ρούφηξε προς τα μέσα τα μάγουλά σου ενώ την ίδια στιγμή προσπάθησε να χαμογελάσεις. Κράτα όσο μπορείς περισσότερο την αναπνοή σου και μετά έκπνευσε από την μύτη αργά. Επανάλαβε το ίδιο 3-4 φορές.

Αποτέλεσμα: Έντονη αναζωογόνηση και αιμάτωση στα μάγουλα αλλά και γύρω απ’ τα χείλη.

( !!! ) : Τα οφέλη των συγκεκριμένων ασκήσεων είναι πρωτίστως ψυχικά, κάτι που είναι καθοριστικό στην προσπάθεια απόκτησης νεανικής και όμορφης όψης!!!

  1. Φυσικό eyes-lifting

Ενώ αναπνέεις απ’ την μύτη αργά κάνε μασάζ με τα δάχτυλά σου στην εσωτερική γωνία των ματιών ενώ μετράς μέχρι το 10. Στην συνέχεια χρησιμοποιώντας όλα τα δάχτυλά σου πίεσε την περιοχή κάτω απ’ τα φρύδια ξεκινώντας από μέσα και καταλήγοντας έξω (5 φορές) προκειμένου να απελευθερώσεις την μπλοκαρισμένη ενέργεια. Τέλος εφάρμοσε ελαφρύ μασάζ στην εξωτερική γωνία των ματιών μετρώντας μέχρι το 10.

Αποτέλεσμα: Οι ρυτίδες στα μάτια απαλύνονται, οι νευρώνες χαλαρώνουν και όπως αναφέραμε απελευθερώνεται η ενέργεια.

  1. The lion

Εισπνέεις αργά απ’ την μύτη ενώ καθώς εκπνέεις βγάζεις τη γλώσσα έξω προσπαθώντας να φτάσει στο σαγόνι. Κινείς τα μάτια πίσω και πάνω χωρίς να τα ανοιγοκλείνεις και ταυτόχρονα ‘’βρυχάσαι’’! Κράτα όσο μπορείς περισσότερο την αναπνοή σου, έκπνευσε και επανάλαβε 3-4 φορές.

Αποτέλεσμα: Ενεργοποιείται το τσάκρα που αφορά την επικοινωνία.

( !!! ) : Το γέλιο αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο ανάτασης, απόκτησης θετικής ενέργειας αλλά και αναζωογόνησης και αιμάτωσης των κυττάρων!!!

Comments are closed.