Αδυνάτισμα με … ψυχολογικά τρικ !!!

Δεν είναι ψέματα και δεν πρόκειται για ένα ακόμα ανούσιο άρθρο κάποιας μη αποτελεσματικής αλλά πολλά υποσχόμενης δίαιτας ! Σύμφωνα με τον καθηγητή της Ψυχολογίας της Διατροφής του Πανεπιστημίου Κορνέλ Brian Wansink, μερικά απλά αλλά πολύ ενδιαφέροντα ψυχολογικά τρικ μπορούν να πολλαπλασιάσουν τα αποτελέσματα της προσπάθειας του ατόμου να χάσει κιλά και πόντους και να κάνουν τελικά το αδυνάτισμα … “απλή διαδικασία” !small-plates-phen375-greece

Ο καθηγητής Brian Wansink, με ένα πολύ αποκαλυπτικό πείραμα που διήρκεσε 3 ολόκληρους μήνες και έλαβαν μέρος 200 άτομα με σκοπό την απώλεια βάρους, οδηγήθηκε σε πραγματικά εκπληκτικά αποτελέσματα. Τα άτομα που έλαβαν μέρος στο πείραμα ακολούθησαν απλές διαδικασίες – τεχνάσματα ώστε να καταφέρουν να ενισχύσουν την απώλεια βάρους … και πραγματικά ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ !!!

Δοκιμασμένα τρικ για εγγυημένη απώλεια βάρους …

Νο 1 ΤΡΙΚ : “Μικρό σερβίτσιο συνεπάγεται μικρή μερίδα !”

Τα μικρά πιάτα και τα μικρά ποτήρια βοηθούν στον αποτελεσματικό περιορισμό της μερίδας φαγητού που καταναλώνει ένα άτομο. Όσο πιο μεγάλα είναι τα πιάτα και τα ποτήρια, τόσο πιο λίγο και φτωχό τείνει να δείχνει το φαγητό μας … και ως γνωστόν εκτός από το στομάχι πρέπει να χορταίνει και το μάτι μας !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μπορεί η δύναμη της θέλησης και του μυαλού σας να είναι πολύ δυνατή και να ανταποκρίνεστε καλά και με συνέπεια στο πρόγραμμα μιας δίαιτας, αλλά μερικές φορές ακόμα και το “μάτι” και το μήνυμα που στέλνει στον εγκέφαλο παίζουν πολύ σημαντικό ρολο ! Είναι λοιπόν αλλιώς να έχεις μπροστά σου ένα τεράστιο πιάτο αλλά σχεδόν άδειο και εντελώς διαφορετικό να έχεις ένα μικρό μεν αλλά γεμάτο πάτο μπροστά σου ! Άλλη ικανοποίηση λαμβάνεις και άλλο μήνυμα παραδίδεται στον εγκέφαλο στο τέλος του (ίδιας ποσότητας κατά τ’άλλα) γεύματος !

Νο 2 ΤΡΙΚ : “Μικρά μαχαιροπίρουνα για μικρές μπουκιές !”

Την ίδια λογική με το μικρό σερβίτσιο ακολουθεί και το επόμενο τέχνασμα του καθηγητή Brian Wansink που υποδεικνύει το γεύμα να καταναλώνεται με μικρά μαχαιροπίρουνα ! Τα μικρά πιρούνια / κουτάλια σημαίνουν και μικρές μπουκιές, το οποίο αυτόματα συνεπάγεται πιο αργή κατανάαλωση του γεύματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ως γνωστόν, το φαγητό μας πρέπει να το καταναλώνουμε αργά για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Εκτός από το γεγονός ότι η γρήγορη κατανάλωση του φαγητού οδηγεί και σε αεροφαγία, φούσκωμα και πρήξιμο, οι ειδικοί συνιστούν την αργή κατανάλωση του γεύματος και για τον απλούστατο λόγο ότι με αυτό τον τρόπο προλαβαίνει το μήνυμα κορεσμού να φτάσει από το στομάχι στον εγκέφαλο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΤΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ και άρα ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ !

Νο 3 ΤΡΙΚ : “Σερβίρω τα πιάτα στη κουζίνα και όχι στο τραπέζι !”

Σερβίροντας τα πιάτα στην κουζίνα και όχι στο τραπέζι (έχοντας την κατσαρόλα μπροστά) γλιτώνουμε από τον πειρασμό να ξαναγεμίσουμε το πιάτο μας και να καταναλώσουμε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού και άρα μεγαλύτερη ποσότητα θερμίδων ! Μπορεί να είναι περίεργο … αλλά είναι 100 % αποτελεσματικό (ακόμα και για τους λιγότερο “δυνατούς” χαρακτήρες) !!!

Νο 4 ΤΡΙΚ : “Αντιπερισπασμός στην πείνα !”

Όταν σε πιάνει λιγούρα και είσαι έτοιμος να ορμήσεις στο ψυγείο … στρέψε την προσοχή σου σε κάτι άλλο που θα σε κρατήσει αρκετά απασχολημένο ώστε να ξεχάσεις την κρίση βουλιμίας που σε κυρίευσε ! Βρες ενδιαφέροντα, ασχολήσου με κάτι χειρονακτικό, βγες για έναν καφέ με τους φίλους σου ή για έναν περίπατο στο πάρκο της γειτονιάς σου, κάνε μαστορέματα ή κάνε κάποιες δουλειές στο σπίτι που απέφευγες.

Νο 5 ΤΡΙΚ : “Εύκολη και προμελετημένη λύση … είναι η καλύτερη λύση !”

Από το να αρχίσεις να τρως οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα σου όταν η κρίση βουλιμίας κάνει την εμφάνισή της, προτίμησε να έχεις προετοιμάσει ένα σνακ “έξυπνο” που θα κατευνάσει την ανάγκη σου (για αλμυρό ή για γλυκό) αλλά θα έχει λιγότερες θερμίδες ! Μια χούφτα ξηροί καρποί, μια μπάρα δημητριακών ή λίγο γιαούρτι με μέλι μπορούν να σε σώσουν από μια “βουτιά” σε θερμιδικά απύθμενα γεύματα που θα κατέστρεφαν την προσπάθειά σου να χάσεις βάρος.

Tags: , ,

Comments are closed.