Αντηλιακό μαλλιών : Πόσο απαραίτητο είναι ;

Αντηλιακά … αντηλιακά … αντηλιακά !!!

Άλλο αντηλιακό προϊόν για το πρόσωπο, άλλο αντηλιακό προϊόν για το σώμα, άλλο για τη μέρα και άλλο για το απόγευμα, άλλο για ευαισθητες επιδερμίδες, άλλο για λιπαρές και άλλο για ξηρές επιδερμίδες, άλλο λιπαρό και άλλο χωρίς λάδι για να μην αφήνει γυαλάδες … και άλλο προϊόν και για τα μαλλιά ;;; Πόσα αντηλιακά θα πρέπει τελικά να κουβαλάμε μέσα στη βαλίτσα μας ; Είναι όλα αυτά τα αντηλιακά απαραίτητα ή είναι απλώς θέμα marketing ;summer-hair-phen375-greece

Η σημασία της χρήσης αντηλιακού !

Σύμφωνα με νέες μελέτες που έχουν διεξαχθεί, ο κόσμος (από φόβο για τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου), άρχισε όχι μόνο να αποφεύγει την έκθεσή του σε αυτόν (ηλιοθεραπεία), αλλά ακόμα και την ελάχιστη επαφή του με αυτόν στην καθημερινότητα.

Αυτό όμως αντί να κάνει καλό, ουσιαστικά στερεί από τον οργανισμό μια πολύτιμη βιταμίνη, την βιταμίνη D !

(!!!) : Σύμφωνα με τους ειδικούς η συστηματική απομάκρυνση των ανθρώπων από την πηγή της ζωής (δηλαδή τον ήλιο) μπορεί να οδηγήσει σε πανδημία διαβήτη τον κόσμο !!!

Η λύση λοιπόν σίγουρα δεν είναι η αποφυγή της οποιαδήποτε επαφής με την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά η σωστή έκθεση σε αυτήν λαμβάνοντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Το σημαντικότερο μέτρο προφύλαξης από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι η σωστή εφαρμογή αντηλιακών προϊόντων !

(!!!) : Όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Diabetes Care», όσο πιο πολλή βιταμίνη D έχουμε στο αίμα μας, τόσο πιο λίγο κινδυνεύουμε να εμφανίσουμε διαβήτη !!!

Μάλιστα τονίζουν οι ειδικοί πως η διαπίστωσή του αυτή είναι ανεξάρτητη από το σωματικό βάρος του ατόμου, καθώς επίσης και από την φυσική του κατάσταση ! Συνήθως το υπερβολικό σωματικό βάρος και η έλλειψη σωματικής άσκησης παίζουν καταλυτικό ρόλο στην εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη, αλλά σε αυτή την περίπτωση οι ειδικοί διαπίστωσαν πως η εμφάνισή του μπορεί να εξαρτηθεί καθαρά και από την απουσία της τόσο πολύτιμης αυτής βιταμίνης από τον οργανισμό !

Αντηλιακό μαλλιών : Μα είναι πραγματικά απαραίτητο ;

Και όμως ΝΑΙ !!! Το αντηλιακό των μαλλιών (όσο αστείο και αν ακούγεται ) είναι πραγματικά απαραίτητο για όλους ! Είναι απαραίτητο για άτομα με μακριά μαλλιά, για άτομα με κοντά μαλλιά αλλά και για άτομα με λίγα μαλλιά !

(!!!) : Ουσιαστικά, το αντηλιακό των μαλλιών δεν προστατεύει μόνο την τρίχα σας, αλλά και ολόκληρο το τριχωτό μέρος της κεφαλής σας που έρχεται σε άμεση επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία !

Ο ήλιος, μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα, ερεθισμό και φυσικά καρκινώματα και στην επιδερμίδα που βρίσκεται κάτω από τα μαλλιά σας, και που εσφαλμένα) θεωρείτε ότι είναι προστατευμένη !

Φτιάξε το δικό σου αντηλιακό μαλλιών και γλίτωσε χρήματα !!!

Δεν χρειάζετε να παίρνετε 10 διαφορετικά προϊόντα αντηλιακής προστασίας και να χαλάτε μια περιουσία ! Χρησιμοποιώντας το κλασσικό σας αντηλιακό σώματος, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντηλιακό για τα μαλλιά σας αλλά και για το τριχωτό μέρος του κεφαλιού σας !

Για την παρασκευή θα χρειαστείτε :

  • αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 50
  • ένα μπουκάλι spray (για ψεκασμό)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το αντηλιακό δεν παίζει ρόλο αν θα είναι σε υγρή μορφή ή σε μορφή γαλακτώματος !

Η διαδικασία :

  • Μέσα στο μπουκάλι spray βάζουμε μισή κούπα νερό και μια κουταλιά της σούπας από το αντηλιακό μας με δείκτη προστασίας SPF 50.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Το αντηλιακό μας είναι έτοιμο … !!!

Comments are closed.