Επηρεάζουν τα αντιβιοτικά … το σωματικό βάρος ;;;

Παιδάκια και ιώσεις !

Οι ιώσεις κάθε χειμώνα πάρα πολλές, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να οδηγούνται σε συνεχή λήψη αντιβιοτικών φαρμάκων για την αντιμετώπισή τους.

Τι επίδραση έχει κάτι τέτοιο όμως στην υγεία τους ;

Είναι τα αποτελέσματα άμεσα ορατά … ή μπορεί να φανούν οι παρενέργειες μετά από πολλά χρόνια ;antiviotika-phen375-greece

ΠΡΟΣΟΧΗ : Τα αντιβιοτικά, ως γνωστόν, επηρεάζουν το συκώτι ! Η τακτική λήψη αντιβιοτικών μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του, καθώς επίσης και στη λειτουργία της βλεννογόνου του παχέος εντέρου !

Όπως προκύπτει από πολλές μαρτυρίες και έπειτα από εκτενείς επιστημονικές μελέτες, τα άτομα που χρησιμοποιούν αντιβιοτικά χάπια τείνουν να παρουσιάσουν προβλήματα διάρροιας κατά ένα ποσοστό περίπου 50 % !

Πρέπει να σημειωθεί πως για τους ανηλίκους, το ποσοστό αυτό, είναι ακόμα μεγαλύτερο ! Είναι όμως αυτός ο μοναδικός λόγος που θα πρέπει να προσέχουμε την χρήση αντιβιοτικών στα παιδιά και τους εφήβους ;

Η χρήση & η σπουδαιότητα των αντιβιοτικών …

Τα αντιβιοτικά υπάρχουν για να αντιμετωπίζονται διάφορα παθογόνα βακτηρίδια που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Ωστόσο, δυστυχώς, η χρήση των αντιβιοτικών προκαλεί άλλες δυσλειτουργίες στον οργανισμό … και μάλιστα όχι αμελητέες !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Ο παιδίατρος που παρακολουθεί την πορεία υγείας του παιδιού σας, μπορεί να κρίνει αν απαιτείται ή όχι η χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του.

Μια έρευνα που σοκάρει !

Στην έρευνα αυτή, ερευνητές του Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, ανέλαβαν να εξετάσουν αρχεία διαφόρων παιδιών (περίπου 163.820), διαφόρων ηλικιών ( από περίπου 3 έως και 18 ετών).

Η έρευνα αυτή έγινε με επικεφαλής τον καθηγητή Μπράιαν Σβαρτζ και διήρκεσε αρκετά χρόνια (από το 2001 έως και το 2012).

Τα στοιχεία που έπρεπε να συλλέξει η ομάδα των ερευνητών αφορούσε στον ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος) των παιδιών και φυσικά στην χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Πώς τα αντιβιοτικά επηρεάζουν το σωματικό βάρος μας ;

Σύμφωνα με αυτές τις μακροχρόνιες μελέτες, τα άτομα που λάμβαναν αντιβιοτικά περισσότερες από 7 φορές, ήδη σε ηλικία ΜΟΛΙΣ 15 χρονών παρουσίαζαν μεγαλύτερο βάρος από τα υπόλοιπα παιδιά … περίπου κατά 1.5 κιλό !!!

Ο υπεύθυνος καθηγητής του πειράματος, ο Μπράιαν Σβαρτζ, τονίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης επισημαίνοντας στον κόσμο, πως η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών σε παιδική ηλικία μπορεί να επηρεάσει και να αλλάξει δια παντός τον ΔΜΣ του ατόμου.

(!!!) : Η χρήση αντιβιοτικών αυξάνει τον ρυθμό με τον οποίο αυξάνουμε σωματικό βάρος. Κάθε φορά που λαμβάνουμε αντιβίωση … παίρνουμε όλο και πιο εύκολα κιλά !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Η λύση είναι να προσέχουμε ώστε να μη γίνεται αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών και γενικότερα φαρμάκων ! Ωστόσο, όταν ο γιατρός κρίνει απαραίτητη τη λήψη τους, θα πρέπει να ακολουθείται η λήψη τους σύμφωνα με την ιατρική συνταγή !

Comments are closed.