Διαβήτης : Οριστικό τέλος στην ένεση ινσουλίνης ;

Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1

Ο διαβήτης είναι μια ασθένεις που απασχολεί τους επιστήμονες εδώ και πολλά χρόνια. Η εύρεση θεραπείας αποτέλεσε και αποτελεί ακόμα βασικό κομμάτι του ενδιαφέροντός τους. Τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένα, οι επιστήμονες, έστρεψαν το ενδιαφέρον προς έναν άλλο τρόπο αντιμετώπισης, αυτόν της αντικατάστασης των παλιών και κατεστραμμένων από την ασθένεια κυττάρων με νέα και υγιή κύτταρα ! Αποτέλεσμα ;;; Η αποφυγή των δυσάρεστων ενέσεων ινσουλίνης !!!insulin-injection-phen375-greece

Τι είναι όμως ο διαβήτης τύπου 1 ;;;

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι μια ασθένεια που κατά κύριο λόγο την συναντάμε σε άτομα μικρής ηλικίας. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που ο διαβήτης τύπου 1 φέρει και την ονομασία “νεανικός διαβήτης” … ένας διαβήτης δηλαδή που βάζει στο στόχαστρο άτομα νεαρής ηλικίας !

Όλα τα άτομα που πάσχουν από αυτή την ασθένεια είναι άμεσα εξαρτώμενα από τα επίπεδα ινσουλίνης. Αυτό συμβαίνει λόγω της δυσλειτουργίας του οργανισμού των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1, η οποία εντοπίζεται στο πάγκρεάς τους. Το πάγκρεας είναι ένα όργανο υπεύθυνο για την παραγωγή της ορμόνης ινσουλίνης. Στα άτομα που πάσχουν από διαβήτη όμως η παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας είναι πολύ μικρή και δεν είναι επαρκής για τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να καλύπτεται αυτό το κενό με άλλους τρόπους. Οι ενέσεις ινσουλίνης υπήρξε (και υπάρχει ακόμα φυσικά) αυτός ο τρόπος !

(!!!) : Ο διαβήτης τύπου 1 είναι μια νόσος με χαρακτήρα ανοσολογικό ! Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά ; Με λίγα λόγια, ο οργανισμός φαίνεται πως θεωρεί τα κύτταρα στο πάγκρεάς του προβληματικά και προσπαθεί να τα εξουδετερώσει !

Πρόκειται για ένα χρόνιο νόσημα και δεν επιδέχεται θεραπείας ! Αυτό που απαιτείται είναι παρακολούθηση εφ’όρου ζωής, καθώς επίσης και χορήγηση ινσουλίνης !

Πώς μπορώ να υποπτευθώ ότι πάσχω από διαβήτη τύπου 1 ;

  • Είμαι άτομο νεαρής ηλικίας.
  • Παρουσιάζω διάρκεια στην ούρησή μου.
  • Νιώθω έντονο αίσθημα δίψας συνεχώς.
  • Νιώθω έντονο αίσθημα πείνας συνεχώς.
  • Παρουσιάζω σημαντική απώλεια σωματικού βάρους.
  • Νιώθω ατονία και παρουσιάζω σημάδια αδικαιολόγητης κόπωσης.
  • Είμαι οκνηρός και χωρίς ενέργεια.
  • Παρουσιάζω σημάδια αφυδάτωσης στον οργανισμό μου.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Τα συμπτώματα της νόσου εμφανίζονται ξαφνικά και μπορούν να εξελιχθούν ταχύτατα ! Μάλιστα παρατηρείται συνήθως και κάποια λοίμωξη παράλληλα με τα συμπτώματα της νόσου !

Διαβήτης τύπου 1 VS Διαβήτης τύπου 2

(!!!) : Ο διαβήτης τύπου 1 δεν εμφανίζεται τόσο συχνά όσο ο διαβήτης τύπου 2. Ωστόσο, υπολογίζεται πως περίπου 1 στα 590 άτομα νεαρής ηλικίας (δηλαδή ηλικίας μικρότερης των 20 ετών) θα εμφανίσει διαβήτη τύπου 1 !!!

Πώς μπορεί να μπει ένα τέλος στις δυσάρεστες ενέσεις ινσουλίνης ; Οι επιστήμονες φαίνεται να οδηγούνται σε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη που θα λύσει τα χέρια όλων των πασχόντων από διαβήτη.

(!!!) : Οι επιστήμονες έλαβαν κύτταρα από το δέρμα διαφόρων πειραματόζωων και τα προγραμμάτισαν ξανά με τρόπο ώστε να λειτουργούν ως κύτταρα του παγκρέατος.

Τι σημαίνει αυτό ; Μετέτρεψαν απλά βλαστικά κύτταρα σε κύτταρα παγκρέατος ικανά να παράγουν ινσουλίνη !!!

Comments are closed.