Έλαιο έμου : Η βασίλισσα των ελαίων περιποίησης

Τι είναι το έλαιο έμου ;

Το έλαιο έμου ή αλλιώς έλαι στρουθοκαμήλου είναι ένα εκπληκτικό έλαιο φροντίδας, περιποίησης και αναζωογόνησης.

(!!!) : Δεν είναι καθόλου τυχαίο που αποκαλούν το έλαιο έμου ως το “έλαιο της νεότητας”, αφού πρόκειται για ένα ισχυρότατο αντιγηραντικό προϊόν που μπορεί να εξαλείψει ακόμα και τις ρυτίδες !emu-oil-phen375-greece

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, είναι ένα ζωικής προέλευσης έλαιο, που εξάγεται από το ζώο έμου (στρουθοκάμηλος). Λαμβάνεται από τα οπίσθια της στρουθοκαμήλου με διαδικασία εκχύλισης και κλασμάτωσης λίπους !

(!!!) : Από κάθε στρουθοκάμηλο λαμβάνεται μια ποσότητα 5 με 6 λίτρων ελαίου !

Τα πλεονεκτήματα του ελαίου έμου

Το έλαιο αυτό έχει μερικά πολύ βασικά πλεονεκτήματα, όπως :

  • ότι είναι υποαλλεργικό
  • ότι δεν προκαλέί καθόλου παρενέργειες στον οργανισμό
  • ότι προσφέρει αντιβακτηριακή δράση
  • οτι απορροφάται γρήγορα και δεν αφήνει αίσθηση λιπαρότητας
  • ότι επιδρά με το φως του ηλίου

Έλαιο έμου και κατά της τριχόπτωσης !

Η αλωπεκία είναι ένα φαινόμενο που προβληματίζει και στενοχωρεί πάρα πολύ κόσμο (άνδρες και γυναίκες), οι οποίοι δεν γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. Η μερική απώλεια των μαλλιών έχει σοβαρό αντίκτυποόχι μόνο στην εμφάνιση του ατόμου, αλλά πολύ περισσότερο στην ψυχολογία του, η οποία βάλλεται ανεπανόρθωτα !

(!!!) : Η χρήση του ελαίου έμου μπορεί να αναστείλλει αυτή τη μαζική απώλεια των τριχών. Όπως ήδη αναφέραμε, το έλαιο έμου, παρουσιάζει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζει την τριχόπτωση, την ψωρίαση, την ξηροδερμία, την ψαλίδα αλλά και το γκριζάρισμα των μαλλιών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η εφαρμογή του ελαίου έμου δεν γίνεται απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής. Το έλαιο έμου θα πρέπει να αραιωθεί με έλαιο καρύδας. Δύο ίσα μέρη από τα δύο λάδια (δηλαδή 1 μέρος έλαι έμου και 1 μέρος έλαιο καρύδας) μπορούν να φτιάξουν ένα ισχυρό προϊόν περιποίησης των μαλλιών αλλά και ολόκληρου του τριχωτού της κεφαλής σας !

Έλαιο έμου κόντρα στην αρθρίτιδα !

Το έλαιο έμου μπορεί να καταπραΰνει αποτελεσματικά και όλους τους δυσάρεστους πόνους της αρθρίτιδας. Καταστέλλει την φλεγμονή και απαλύνει τον πόνο ! Το έλαιο απορροφάται από το δέρμα και διεισδύει μέσα για να καταπολεμήσει όλες τις φλεγμονές.

Απλά εφαρμόστε στις πονεμένες περιοχές και αφήστε το έλαιο να κάνει τη δουλειά του !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το έλαιο έμου συνηθίζεται να χρησιμοποιείται και για ανακούφιση και επούλωση διαφόρων πληγών ή άλλων εκδορών. Αυτός είναι ο λόγος που συχνά χρησιμοποιείται για να επιταχυνθεί η διαδικασία επούλωσης πληγών από χειρουργεία ή να απορροφηθούν γρηγορότερα αιματώματα και μώλωπες.

Έλαιο έμου : Ποντάρεις στην αντιγήρανση !

(!!!) : Το έλαιο έμου είναι ένα ικανό αντιρυτιδικό προϊόν. Εφαρμόζεται τόσο στο πρόσωπο όσο και στο στέρνο, και ενεργεί έως και τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Comments are closed.