Τι να τρώω για να αυξήσω τον μυικό όγκο μου ;

Η διατροφή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας !

Όπως για να αδυνατίσεις πρέπει να ακολουθήσεις την κατάλληλη διατροφή, έτσι και για να καταφέρεις να χτίσεις τους μύες σου και να αυξήσεις τον όγκο σου πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους συγκεκριμένους διατροφικούς κανόνες !carbs-phen375-greece

Για να αυξήσεις λοιπόν τη μυική σου μάζα δε χρειάζεται να εγκαταλείψεις κάθε αγαπημένο σου φαγητό και να μπεις σε έναν κυκεώνα στερήσεων, απλά να ακολουθήσεις κάποιες καίριες συμβουλές διατροφής που θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις τον στόχο σου … και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα !

Τα συχνότερα λάθη που κάνουμε με τη διατροφή μας όταν θέλουμε να αναπτύξουμε μυικό όγκο !

Λάθος Νο 1 : Μειώνουμε τις θερμίδες που λαμβάνουμε καθημερινά !

Όταν θέλουμε να αυξήσουμε όγκο δεν πρέπει να στερούμαστε τροφής !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η έντονη σωματική άσκηση με βάρη (για να αναπτυχθούν και να δομηθούν οι μύες), απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και κατά συνέπεια μεγάλα ποσά ενέργειας ! Αυτά τα ποσά ενέργειας μεταφράζονται πρακτικά σε θερμίδες … δηλαδή σε τροφή !

Τι συμβαίνει στο σώμα όταν λαμβάνω ελλιπή ποσά ενέργειας ενώ προσπαθώ να γυμναστώ ;

Στην περίπτωση αυτή που το σώμα δεν “τρέφεται” επαρκώς, παράγεται σε μικρότερο βαθμό μια ορμόνη (με το όνομα γοναδδοτροπίνη). Η ορμόνη αυτή παράγεται από τον εγκέφαλο και έχει ως ρόλο ύπαρξης την παραγωγή της ορμόνης τεστοστερόνης … η οποία ορμόνη τεστοστερόνη είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη της μυικής μάζας και το χτίσιμο του όγκου του σώματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η μειωμένη θερμιδική πρόσληψη (π.χ. δίαιτα) σε συνδυασμό με έντονη σωματική άσκηση (π.χ. αερόβια άσκηση ή άσκηση με βάρη), μπορεί να επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα στα επίπεδα της τεστοστερόνης ενός ατόμου. Χαρακτηριστικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπορεί εύκολα να μετατρέψει έναν νέο άνθρωπο σε έναν … 90χρονο !

Λάθος Νο 2 : Μειώνουμε τη λήψη υδατανθράκων !

Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος ! Ένα άτομο που γυμνάζεται συστηματικά χρειάζεται τους υδατάνθρακες στη διατροφή του. Οι υδατάνθρακες αποθηκεύονται στους μύες με τη μορφή γλυκογόνου ώστε να τους διατηρούν ογκώδεις και να τους τροφοδοτούν με την ενέργεια που χρειάζονται.

(!!!) : Ένα μέσο άτομο που γυμνάζεται εντατικά, χρειάζεται περίπου 5 γραμμάρια υδατανθράκων για κάθε κιλό του σωματικού του βάρους … και μάλιστα σε καθημερινή βάση !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Καλό είναι να προτιμούμε υδατάνθρακες βραδείας καύσης (όπως για παράδειγμα τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια, τα λαχανικά και τα φρούτα).

Λάθος Νο 3 : Κόβουμε μαχαίρι όλα τα λίπη !

ΟΧΙ ! Και τα λιπαρά είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια δίαιτα με χαμηλά λιπαρά σε συνδυασμό με έντονη σωματική άσκηση μπορεί να καταποντίσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης… με αποτέλεσμα (όσο και να ιδρώνουμε, όσο και να προσπαθόμε) να μην καταφέρνουμε να αναπτύξουμε μυικό όγκο !

Λάθος Νο 4 : Τρώμε γεύματα & σνακ σε … ακατάλληλη ώρα !

Κάθε γεύμα έχει και την σωστή ώρα που πρέπει να καταναλωθεί … ανάλογα φυσικά με το πότε είναι η προγραμματισμένη μας προπόνηση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Σύμφωνα με ειδικούς διατροφολόγους, το σνακ πριν από την προπόνηση πρέπει να είναι ένας υδατάνθρακας βραδείας καύσης και να καταναλώνεται περίπου 30 λεπτά πριν από αυτήν. Οι ειδικοί τονίζουν πως με αυτόν τον τρόπο, το άτομο, έχει περισσότερη ενέργεια και καταφέρνει να κάψει περισσότερο σωματικό λίπος κατά την άσκηση !

Comments are closed.