Πώς να αναγνωρίσω διάφορα προβλήματα υγείας από … τη γλώσσα μου ;

Η γλώσσα “μιλάει “ για την υγεία σου !

Η γλώσσα “μιλάει” και συνήθως μαρτυρά σημαντικά πράγματα για την υγεία σου, τα οποία πρέπει να μάθεις να αναγνωρίζεις ώστε να μπορέσεις να τα αντιμετωπίσεις εγκαίρως !tongue-phen375-greece

(!!!) : Το χρώμα, η υφή, αλλά και η υγρασία της γλώσσας μπορούν να σου αποκαλύψουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν μέσα στο σώμα σου και εσύ τα αγνοείς !

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που διάφορες παραδοσιακές μέθοδοι ιατρικής και θεραπείας, χρησιμοποιούν την γλώσσα ως μέσο διάγνωσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική.

Στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, οι ειδικοί, λαμβάνουν πληροφορίες για το τι συμβαίνει μέσα στον οργανισμό όχι μόνο από τη γλώσσα, αλλά και από τα βλέφαρα ή το πρόσωπο για παράδειγμα. Με άλλα λόγια, το εξωτερικό του ατόμου, μπορεί να μαρτυρήσει την κατάστασή του στο εσωτερικό του και να δώσει πολύτιμες πληροφορίες για την υγεία του.

(!!!) : Σύμφωνα με τους ειδικούς, η γλώσσα, είναι ένας χάρτης, μια μικρογραφία, ολόκληρου του σώματος και μπορεί να φανερώσει σημαντικά πράγματα που συμβαίνουν σε αυτό.

Ο χάρτης του σώματος !

Στην κινεζική ιατρική, η διάγνωση μέσω της γλώσσας είναι μια πολύ διαδεδομένη πρακτική. Η γλώσσα (για όσουν γνωρίζουν και μπορούν να τη διαβάσουν) είναι ο χάρτης ολόκληρου του οργανισμού. Πολλά προβλήματα φαίνονται στη γλώσσα και μπορούν μέσω αυτής να γίνουν αντιληπτά στο άτομο.

(!!!) : Η γλώσσα χωρίζεται σε συγκεκριμένα πεδία, τα οποία αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να γίνει αποτελεσματική διάγνωση ώστε να αντιμετωπισθεί το όποιο πρόβλημα προκύπτει.

Η γλώσσα δεν χρησιμοποιείται όμως ως διαγνωστικό μέσο μόνο στην κινεζική ιατρική αλλά και στην κλασσική ιατρική. Οι πληροφορίες που μπορούμε να λάβουμε από τη γλώσσα είναι πολλές και ποικίλες … και δεν μπορούμε καν να το φανταστούμε.

Τι πληροφορίες μαρτυρά … η γλώσσα μας ;

Περίπτωση Νο 1 : Γλώσσα πρησμένη με σημάδια στα πλάγια από τα δόντια

Σε αυτή την περίπτωση, η γλώσσα, είναι αισθητά πρησμένη και στα πλαϊνά της διακρίνουμε βαθουλώματα που έχουν αφήσει τα δόντια. Αυτό υποδηλώνει πως το σώμα δεν κατορθώνει να εκμεταλλευτεί και να χρησιμοποιήσει σωστά όλα τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει.

Η περίπτωση αυτή εντοπίζεται συνήθως σε αθλητές που “κουράζουν” υπερβολικά το σώμα τους και το ωθούν περισσότερο από τις πραγματικές του δυνατότητες.

Περίπτωση Νο 2 : Γλώσσα ισχνή

Μια γλώσσα πολύ λεπτή δεν είναι επίσης καθόλου καλό σημάδι. Η πολύ αδύνατη γλώσσα μαρτυρά σημάδια αφυδάτωσης του οργανισμού που έχει προέλθει είτε από ελλιπή λήψη νερού είτε από χρόνια ασθένεια.

Περίπτωση Νο 3 : Γλώσσα χρώματος μωβ

Όταν η γλώσσα παίρνει ένα μωβ χρώμα, μαρτυρά υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και προμηνύει σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα. Επίσης μια μωβ γλώσσα σημαίνει και κακή κυκλοφορία του αίματος, χρόνια βρογχίτιδα ή ακόμα υπερβολικά σάκχαρα στο σώμα.

Περίπτωση Νο 4 : Γλώσσα άχρωμη

Όταν η γλώσσα παίρνει ένα άτονο, χλωμό χρώμα, τότε συνήθως ο οργανισμός έχει έλλειψη αιοσφαιρίνης. Η αιμοσφαιρίνη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια και περιέχει τον πολύτιμο για τον οργανισμό σίδηρο. Η έλλειψη αιμοσφαιρίνης προκαλεί συνήθως και συμπτώματα όπως αδικαιολόγητη κόπωση και λήθαργο.

Περίπτωση Νο 5 : Γλώσσα κατακόκκινη

Η έντονα ερυθρή γλώσσα είναι χαρακτηριστικό σημάδι φλεγμονής και υποδηλώνσει απουσία πολύτιμων συστατικών από τον οργανισμό, όπως η βιταμίνη Β και ο σίδηρος.

Περίπτωση Νο 6 : Γλώσσα με λευκό επίχρισμα

Στην περίπτωση αυτή παρατηρείται ένα λεπτό στρώμα λευκού χρώματος επάνω στην γλώσσα. Αυτό είναι συνήθως φυσιολογικό, αλλά θα μπορούσε να υποδηλώνει στοματική μόλυνση από κάποιον μύκητα. Συνήθως μια τέτοια μόλυνση προκαλείται από υπερβολική χρήση αντιβιοτικών ή στοματικού διαλύματος … η οποία καταντά ανθυγιεινή και επικινδυνη.

Περίπτωση Νο 7 : Γλώσσα με κόκκινες στάμπες

Όταν η γλώσσα εμφανίζει κατά τόπους κόκκινες κηλίδες, τότε συνήθως μπορεί να ευθύνεται κάποιο έκζεμα ή άσθμα. Όταν αυτές οι κηλίδες συνοδεύονται και από αιμορραγία των ούλων, τότε, μπορεί να ευθύνεται η έλλειψη βιοφλαβονοειδών. Τα βιοφλαβονοειδή αυτά τα λαμβάνουμε από την βιταμίνη C.

Comments are closed.