Γυναίκες … προσέξτε λίγο τους άντρες σας !

Είμαστε ό,τι τρώει ο μπαμπάς μας !

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι (του άντρα σας) … αλλά και η υγεία των παιδιών σας ! Γι’αυτό, εσείς γυναίκες και νοικοκυρές φροντίστε λίγο περισσότερο την διατροφή του άντρα σας και μελλοντα πατέρα των παιδιών σας.fat-man-phen375-greece

Μέχρι σήμερα νομίζαμε ότι για το σωματικό μας βάρος ευθύνεται μόνο η διατροφή μας, το αν και κατά πόσο ασκούμαστε και ο τρόπος ζωής που κάνουμε. ΛΑΘΟΣ ! Σύμφωνα με νέες έρευνες, για το σωματικό μας βάρος, ευθύνεται εν μέρει και ο πατέρας μας και ο τρόπος με τον οποίο συνήθιζε να τρέφεται.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Πρόσφατες μελέτες καταδεικνύουν σχέση μεταξύ της διατροφής και άρα του σωματικού βάρους ενός άνδρα, και της ποιότητας των σπερματοζωαρίων του !

Με άλλα λόγια, οι ειδικοί υποστηρίζουν, πώς όσο χειρότερη είναι η διατροφή ενός άντρα (ειδικά κατά την αναπαραγωγική του περίοδο), τόσο πιο παχύς είναι και άρα τόσο περισσότερο επηρεάζεται το σπέρμα του.

Οι μελλοντικοί απόγονοι ενός παχύσαρκου άνδρα, έχουν δηλαδή πολύ περισσότερες πιθανότητες να είναι λαίμαργοι και να αναπτύξουν επίσης παχυσαρκία !

Πρόκειται για απλή υπερβολή ή … να βάλω λουκέτο στο ψυγείο ;

Προσπαθείτε να φτιάξετε την διατροφή του άντρα σας για να χάσει τα 3 – 4 παραπάνω κιλάκια που πήρε το καλοκαίρι ; Ε, τώρα έχετε και έναν ακόμα πιο σοβαρό λόγο να σκεφτείτε … τα παιδιά σας !

(!!!) : O άντρας σας ευθύνεται σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό για την μελλοντική υγεία των παιδιών σας ! Περίπου 9000 από τα γονίδια του μελλοντικού παιδιού σας επηρεάζονται από την διατροφή του άντρα σας … και μαζί με αυτά επηρεάζονται και διάφορες διεργασίες του εγκεφάλου. Σημαντικό παράδειγμα μεταξύ των λειτουργιών του εγκεφάλου που επηρεάζονται είναι και η αίσθηση της πείνας, δηλαδή η όρεξη !

Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, το πόσο λαίμαργα θα βγουν τα παιδιά σας (και άρα το τι πιθανότητες έχουν να αναπτύξουν παχυσαρκία) σχετίζεται με τη διατροφή τους μπαμπά τους … δηλαδή του άντρα σας ! Η έρευνα αυτή καθώς και τα αποτελέσματά της, δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση «Cell Metabolism».

Η έρευνα … με αριθμούς !

Στην έρευνα αυτή με επικεφαλής τον Δρ. Ρομέν Μπαρέ, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ολοκληρωμένης Φυσιολογίας, έλαβαν μέρος 23 άνδρες εθελοντές. Από αυτούς τους 23 συμμετέχοντες, οι 13 ήταν κάτω του φυσιολογικού βάρους (αδύνατοι) και οι άλλοι 10 ήταν άνω του φυσιολογικού βάρους (παχύσαρκοι).

Οι ειδικοί έλαβαν δείγματα σπέρματος και από τους 23 άνδρες και τα μελέτησαν εκτενώς, προσπαθώντας να ανακαλύψουν μεταβολές στο DNA των σπερματοζωαρίων των ανδρών.

Τα αποτελέσματα ήταν ευκρινή ! Οι παχύσαρκοι άνδρες παρουσίαζαν συγκεκριμένες επιγενετικές αλλαγές στα σπερματοζωάριά τους.

Στην συνέχεια, 6 από τους παχύσαρκους άνδρες που έλαβαν μέρος στην έρευνα, υποβλήθηκαν σε εγχείρηση για να μειώσουν το σωματικό τους βάρος.

Βελτίωση στην ποιότητα του σπέρματός τους παρατηρήθηκε ΜΟΛΙΣ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ μετά από την εγχείρηση και τη μείωση του σωματικού τους βάρους !

Comments are closed.