Και όμως, η pizza … αδυνατίζει !!!

Αγαπημένο φαγητό … πρέπει να το ξεχάσω ;;;

Αυτό που όλοι έχουμε στο μυαλό μας όταν μπαίνουμε σε διαδικασία να ξεφορτωθούμε τα κιλάκια που μας βαραίνουν, είτε αυτά είναι 2 – 3 είτε είναι πολύ περισσότερα, είναι πως (δυστυχώς !) πρέπει να απαρνηθούμε όλα τα αγαπημένα μας φαγητά και να περιοριστούμε σε νερόβραστα λαχανικά, σαλάτες και άγευστα φαγητά … που καμία όρεξη δε μας κάνουν και κανένα κουράγιο δε μας δίνουν να αντέξουμε αυτή την ταλαιπωρία !pizza-phen375-greece

Εγώ, από προσωπική μου εμπειρία, μπορώ να εγγυηθώ πως σε εμένα ποτέ δε λειτούργησε το σύστημα “κόβω τα πάντα για να χάσω κιλά” ! Μετά από μόλις μία εβδομάδα στερήσεων είχα απηυδήσει και εγκατέλειπα κάθε προσπάθεια, πέφτοντας με τα μούτρα ξανά στο φαγητό (και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο) !

Εξαντλητικές δίαιτες : Γιατί δε λειτουργούν ;;;

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα άτομα που κατέφευγαν σε ακραίες δίαιτες στερήσεων, εμφάνιζαν μικρότερη αποτελεσματικότητα μακροπρόθεσμα στην απώλεια βάρους, από τα άτομα που αφιέρωναν στον εαυτό τους μια μέρα την εβδομάδα να τρώνε το αγαπημένο τους φαγητό !

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που τα περισσότερα διαιτητικά πλάνα, έχουν την Κυριακή ελεύθερη (χωρίς συγκεκριμένο μενού) ! Το άτομο μπορεί να φάει το φαγητό που λαχταράει, το σνακ που του έχει λείψει … ή ακόμα και το λαχταριστό γλυκό που δεν μπορεί με τίποτα να βγάλει από το μυαλό του.

Σύμφωνα με τις μελέτες, τα άτομα που επέτρεπαν στον εαυτό τους μια ημέρα διατροφικής ελευθερίας, ήταν πιο χαρούμενα, πιο ήρεμα και πιο ευτυχισμένα, ενώ παράλληλα ακολουθούσαν με μεγαλύτερη αφοσίωση και ζήλο την υπόλοιπη εβδομάδα το διαιτητικό πρόγραμμά τους !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Λίγη επιείκεια κάνει πολύ πιο βιώσιμο το βάρβαρο πρόγραμμα μιας δίαιτας ! Αναπτερώνει το ηθικό του ατόμου, του φτιάχνει τη διάθεση και του δίνει κουράγιο να συνεχίσει ! Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό, όποιος και αν είναι ο στόχος που θέλουμε να επιτύχουμε (μικρός ή μεγάλος), να αφιερώνουμε μια μέρα στα “θέλω” μας !

Δύο μόνο κομμάτια pizza το σαββατόβραδο, μπορεί να μας κάνουν να νιώσουμε εντελώς ανανεωμένοι και με νέες δυνάμεις και άκαμπτη θέληση να επιτύχουμε τον στόχο μας !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Φυσικά. Ακόμα και οι παρασπονδίες, θα πρέπει να γίνονται με κάποιο μέτρο και όχι ασύστολα ! Ορίζουμε μια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας που θα αφήσουμε ελέυθερο το μενού, και προκαθορίζουμε ποια ατασθαλία θα μας επιτραπεί (γιατί, φυσικά, δε γίνεται να επιτρέψουμε να συμβούν όλες μαζί !).

Με τη μέθοδο αυτή, τη μία εβδομάδα μπορούμε να φάμε την pizza που είχαμε ονειρευτεί, την άλλη το προφιτερόλ που μας εκλεινε το μάτι στο ζαχαροπλαστειο … και την άλλη να πιούμε όσο αλκοόλ επιθυμούμε και δεν μας επιτρεπόταν ! Έτσι, αποκτάμε στόχους και κίνητρα, και η δίαιτα γίνεται ένα παιχνίδι με μεγαλύτερο ενδιαφέρον !

Comments are closed.