Για την αϋπνία …φάε κεράσια !!!

Πρόβλημα αϋπνίας ;;;

Η αϋπνία έχει γίνει πια μέρος της ζωής των περισσότερων ανθρώπων. Το άγχος μας “χτυπάει” καθημερινά και στο τέλος της ημέρας μας κυριεύει με αποτέλεσμα να διαταράσσει ακόμα και αυτές τις λίγες ώρες χαλάρωσης … τις λίγες ώρες ξεκούρασης … τις ώρες του βραδινού μας ύπνου !montmorency-cherries-phen375-greece

(!!!) : Όπως τονίζουν όλοι οι ειδικοί, ο βραδινός ύπνος, είναι ο πιο πολύτιμος για την διατήρηση του οργανισμού υγιούς και ακμαίου ! Όταν ο βραδινός ύπνος διαταράσσεται, τότε και ο οργανισμό υπολειτουργεί στη διάρκεια της ημέρας !

Πολλοί άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να καταπολεμήσουν την αϋπνία με διάφορα μέσα, άλλες φορές με χημικά μέσα και υπνωτικά φάρμακα, άλλες φορές με διάφορα φυσικά χαλαρωτικά αφεψήματα (όπως η βαλεριάνα, το χαμομήλι ή η λουίζα) και αλλες φορές πάλι με διάφορες χαλαρωτικές τεχνικές (όπως το μασάζ, η αρωματοθεραπεία, η yoga, το αφρόλουτρο και ο διαλογισμός) !

Μερικές φορές βλέπετε αποτελέσματα και άλλες όχι, αλλά αυτό έχει να κάνει και με το μέγεθος του άγχους που κουβαλάτε καθημερινά.

  • Τα υπνωτικά χάπια, μπορεί να σας προσφέρουν τον ύπνο που τόσο σας λείπει, αλλά σας ζαλίζουν και θολώνουν το μυαλό σας με ορατά αποτελέσματα την επόμενη ημέρα στη δουλειά σας !
  • Οι διάφορες μέθοδοι χαλάρωσης κοστίζουν συνήθως ακριβά και δεν είστε σε θέση να τις παρακολουθείτε τακτικά … ούτε από άποψη κόστους αλλά ούτε και από άποψη ελεύθερου χρόνου.
  • Η λύση βρίσκεται στην ίδια τη φύση !!!

Πώς να πιω ζεστό αφέψημα μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού ;;;

Τα διάφορα χαλαρωτικά αφεψήματα είναι και αρκετά αποτελεσματικά, και πολύ οικονομικά, και επίσης μπορείτε να τα καταναλώνετε άφοβα καθημερινά ! Μάλιστα είναι πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό και την υγεία και του προσφέρουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και άλλα πολύτιμα συστατικά.

Το ερώτημα όμως παραμένει … Πώς να πίνω ζεστό χαμομήλι μέσα στην αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού ;;; Υπάρχει λύση !!!

Τα αφεψήματα δεν είναι τα μοναδικά προϊόντα της φύσης με χαλαρωτική δράση και ηρεμιστικές ιδιότητες. Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει πως τα κεράσια (και πιο συγκεκριμένα το είδος Montmorency) μπορούν να λειτουργήσουν αντίστοιχα όπως η βαλεριάνα και να προσφέρουν την επιθυμητή χαλάρωση !

(!!!) : Πολύ πρόσφατες έρευνες του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα έδειξαν πως η κατανάλωση χυμού από τη συγκεκριμένη ποικιλία κερασιών (τα κεράσια Montmorency) 2 φορές την ημέρα … μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου … σχεδόν κατά 90 ολόκληρα λεπτά !

Τα κεράσια αυτά παρουσιάζουν αυτή την ιδιαίτερη δράση επειδή περιέχουν μεγάλα ποσά μελατονίνης και τρυπτοφάνης. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α, αλλά και άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες !

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Τα κεράσια Montmorency αποτελούν μια ιδανική λύση για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, για να αποφύγετε τα ζεστά αφεψήματα ! Παρέχουν διαπιστωμένα αποτελέσματα στην βελτίωση του βραδινού ύπνου και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ στον οργανισμό !

(!!!) : Αν πάλι δεν αγαπάτε τόσο τα κεράσια ή είστε αλλεργικοί, μια άλλη έρευνα δείχνει πως τα ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ, έχουν παρόμοια δράση. Τα άτομα που τρώνε ένα ακτινίδιο λιγο πριν τον βραδινό τους ύπνο κατάφεραν σύμφωνα με έρευνες να τον αυξήσουν κατά ένα ποσοστό 13 % και να ελαττώσουν τις διακοπές του ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά ένα ποσοστό περίπου 29 % !!!

Comments are closed.