Κοιμάσαι με πιτζάμες … ή χωρίς ;;;

Βραδινός ύπνος : Ξεκούραστος & υγιής οργανισμός

Ο βραδινός ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για τον οργανισμό και για την διατήρηση της υγείας του ατόμου. Σύμφωνα με επίσημες επιστημονικές έρευνες, η έλλειψη καλού και ποιοτικού ύπνου, επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις στο σώμα, το πνεύμα και την ψυχολογία του ατόμου.pyjamas-phen375-greece

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ιδανικά, ένα ενήλικο άτομο, θα πρέπει να κοιμάται 8 ώρες καθημερινά. Λιγότερες από 7 ώρες ύπνου την ημέρα, μακροπρόθεσμα, θα έχουν επιπτώσεις στην υγεία του !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Κάθε άτομο, κατά τον βραδινό του ύπνο, θα πρέπει να ολοκληρώνει 5 κύκλους κατάστασης ονειρικού ύπνου (η λεγόμενη φάση REM) !

Ο ύπνος REM (Rapid Eye Movement), είναι η τελική 5η φάση του ύπνου, κατά την οποία το άτομο έχει πλήρη χαλάρωση των μυών, τα εγκεφαλικά του κύματα είναι παρόμοια με αυτά της κατάστασης εγρήγορσης (ή του πολύ ελαφρού ύπνου) και τα μάτια κινούνται πολύ γρήγορα.

Πολύ σημαντικό είναι να αναφέρουμε, πως κατά τη φάση ύπνου REM, διακρίνεται απουσία νορεπινεφρίνης στον εγκέφαλο, μιας ουσίας που σχετίζεται με τα όνειρα.

(!!!) : Ο ύπνος REM διακρίνεται σε δύο βασικές κατηγορίες, τον τονικό και τον αφασικό ! Αποτελεί περίπου το 20 με 25 % του ύπνου και διαρκεί από 90 έως 120 λεπτά περίπου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όσο αυξάνεται η διάρκεια του ύπνου REM, τόσο μειώνεται ο βαθύς ύπνος. Συνήθως, τις πρωινές ώρες, ο ύπνος μας χαρακτηρίζεται από ελαφρύ ύπνο και διάσπαρτες περιόδους ύπνου REM !

 Πώς επιδρά η έλλειψη ύπνου στο σώμα μας ;

Η έλλειψη ύπνου εκφράζεται με διάφορους τρόπους από τον οργανισμό μας. Το σώμα μας “δυσανασχετεί” και το δείχνει (αν είμαστε έτοιμοι να το ακούσουμε). Η κατάθλιψη, το οξύ στρες, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η ανεπαρκής λειτουργία του εγκεφάλου, η έλλειψη μνήμης και ο θάνατος, είναι από τις σοβαρότερες επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου στον οργανισμό … και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να το κρίνουμε αψήφηστα.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η έλλειψη ύπνου, ακόμα και 1 – 2 ώρες λιγότερες την κάθε ημέρα, μπορεί να μειώσει τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού και να αυξήσει κατακόρυφα την πιθανότητα αύξησης του σωματικού βάρους του ατόμου (ακόμα και χωρίς μεταβολές στις διατροφικές του συνήθειες !) !!!

Σωστός ύπνος για καλύτερη υγεία !

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, οι ειδικοί, τονίζουν την σημασία του καλού και ξεκούραστου ύπνου, και μας προτρέπουν να κοιμόμαστε χωρίς πιτζάμες … για καλύτερο ύπνο και καλύτερη υγεία !

Οι πιτζάμες και τα εσώρουχα, μπορούν (φαινομενικά) να μας κρατούν ζεστούς, αλλά στην ουσία μπορούν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις ή και άλλες σοβαρότερες καταστάσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, ο ύπνος με εσώρουχα, θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε κακή ποιότητα σπέρματος τους άντρες, λόγω της υπερθέρμανσης που δημιουργείται κατά τον ύπνο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι γυναίκες, κινδυνεύουν από λοιμώξεις ή σοβαρούς ερεθισμούς ακριβώς λόγω του ίδιου λόγου, δηλαδή της υπερθέρμανσης της περιοχής και την ανάπτυξης βακτηρίων και ιδρώτα !

Εάν δεν είστε από τα άτομα που νιώθουν άνετα να κοιμούνται γυμνά, τότε φροντίστε να φοράτε ελαφριά υφάσματα που αναπνέουν και ρούχα άνετα και όχι εφαρμοστά που θα διατηρήσουν δροσερό το σώμα σας και θα αποτρέψουν τον ιδρώτα.

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.