ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ : Κόψε τους υδατάνθρακες … όχι τα λίπη !

Πρόκειται για μια νέα έρευνα του Harvard, κατά την οποία, υπεύθυνοι για το βάρος μας δεν είναι τελικά τα λίπη … αλλά οι υδατάνθρακες !

Στην έρευνα αυτή έλαβαν μέρος 67.000 άτομα, από τα οποία ζητήθηκε να ακολουθήσουν την δίαιτα που συνηθίζουν. Τα αποτελέσματα φανέρωσαν πως τα άτομα εκείνα που έκοψαν τους υδατάνθρακες από τη διατροφή τους έχασαν περισσότερο βάρος από τα άτομα εκείνα που έκοψαν τα λίπη.carb-addict-phen375-greece

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αποκλεισμός των υδατανθράκων από τη διατροφή, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μειώσει κανείς άμεσα το σωματικό του βάρος !

Εάν είσαι λοιπόν από εκείνους που συνήθιζαν να κόβουν (για παράδειγμα) το βούτυρο από τη διατροφή τους για να χάσουν βάρος … χρειάζεται να αναθεωρήσεις !

Τα ζυμαρικά, τα ψωμιά, τα κέικ, τα κουλουράκια, οι πατάτες, τα δημητριακά … είναι μόνο μερικά από τα τρόφιμα που τρως καθημερινά και που θα πρέπει να κόψεις !!!

Για πολλά χρόνια υπερίσχυε η πεποίθηση πως για όλα ευθύνονται τα λιπαρά. Η αγορά γέμισε με προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά για όσους αποζητούσαν να βρουν ενα τρόπο να περιορίσουν το βάρος τους χωρίς να κόψουν την κατανάλωση των αγαπημένων τους προϊόντων.

Όλα υπάρχουν πλέον σε πλήρη ή σε light μορφή και μπαίνουν σε όλα τα σπίτια. Είναι όμως τελικά αυτή η λύση ;;;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ΟΧΙ !!! Η έρευνα αυτή δημοσιεύτηκε στο Lancet Diabetes & Endocrinology και υποστηρίζει την καταλληλότητα μιας χαμηλής σε υδατάνθρακες και όχι σε λιπαρά διατροφής για απώλεια βάρους.

Οι ειδικοί έλεγξαν τα αποτελέσματα πολλών διαφορετικών διατροφικών προσεγγίσεων για απώλεια βάρους (και μάλιστα σε βάθος 1 χρόνου), και ανέλυσαν πολλά δεδομένα πριν καταλήξουν στο συμπέρασμα πως μια διατροφή χωρίς υδατάνθρακες παρουσιάζει μακράν τα καλύτερα αποτελέσματα στο αδυνάτισμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Στην έρευνα δεν έλαβαν μέρος άτομα που λάμβαναν διατροφικά συμπληρώματα για απώλεια βάρους, λιποδιαλύτες ή υποκατάστατα γεύματος για αδυνάτισμα !

Όλοι οι συμμετέχοντες, μετά από 1 χρόνο, παρουσίαζαν αισθητά μειωμένο σωματικό βάρος (κατά 6 περίπου κιλά) !

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν σημαίνει πως εάν ένα άτομο κόψει τους υδατάνθρακες από τη διατροφή του και καταναλώνει αλόγιστα λιπαρά τρόφιμα, θα χάσει βάρος ! Αντιθέτως, θα αξήσει το βάρος του και θα κάνει σημαντικό κακό στην υγεία του.

Το άτομο θα πρέπει να ακολουθεί μια μετρημένη και ισορροπημένη διατροφή ώστε να μπορέσει να έχει μακροχρόνια αποτελέσματα !

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη μείωση του σωματικού βάρους (όπως επισημαίνουν οι ειδικοί), είναι η μείωση της μερίδας τροφής που καταναλώνει το άτομο. Εάν επιτευχθεί αυτό, η απώλεια κιλών είναι σίγουρη !

Tags: , ,

Comments are closed.