H L-carnitine στο Phen375

Τι είναι η L-carnitine ;

Η L-carnitine είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά στα περισσότερα συμπληρώματα διατροφής για απώλεια βάρους ! Πρόκειται για μια ουσία που έχει ανακαλυφθεί ήδη από το 1905 και που χρησιμοποιείται πλέον ευρέως για το αδυνάτισμα.carnitine-phen-greece

(!!!) : Η L-carnitine είναι ένα καρβοξυλικό οξύ μικρής αλύσου, υδατοδιαλυτό, που το συνθέτει ο ίδιος μας ο οργανισμός από 2 διαφορετικά αμινοξέα, την λυσίνη και την μεθειονίνη !

Πρόκειται για ένα μη βασικό αμινοξύ, ένα 100 % φυσικό συστατικό του ίδιου του κυττάρου, που παίζει ενεργό ρόλο στην χρήση του υποστρώματος των λιπιδίων. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος, που η καρνιτίνη σαν ουσία θεωρείται μια από τις βασικότερες (αν όχι η πιο βασική) για την κινητοποίηση του αποθηκευμένου λίπους.

(!!!) : Ουσιαστικά, αυτό που κάνει η καρνιτίνη, είναι να μεταφέρει τα κύτταρα λίπους (τα λεγόμενα λιποκύτταρα) από τις λιποαποθήκες προς τους μύες (προς αποκατάσταση και θρέψη τους).

Η καρνιτίνη & το αδυνάτισμα

Η L-carnitine όπως ήδη αναφέραμε παράγεται από το ίδιο το σώμα. Μάλιστα, καρνιτίνη, μπορούμε να πάρουμε και από την τροφή μας και ειδικά από τροφές ζωικής προέλευσης (γάλα, τυρί, κ.λ.π.), αλλά κυρίως από το κόκκινο κρέας που είναι εξαιρετικά πλούσιο !

(!!!) : Η καρνιτίνη είναι απαραίτητη θρεπτική ουσία για τον οργανισμό. Το μεγαλύτερο μέρος της, σχεδόν το 98 % δηλαδή της καρνιτίνης που υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό, εντοπίζεται βασικά στους μύες. Η καρνιτίνη παίζει καταλυτικό ρόλο στη μεταφορά των λιπαρών οξέων προς το εσωτερικό του μιτοχονδρίου των κυττάρων των μυών, όπου πραγματοποιείται και η οξείδωσή τους ώστε να παραχθεί ενέργεια που έπειτα θα χρησιμοποιήσει ο οργανισμός ως καύσιμη ύλη !

Μπορεί πραγματικά η καρνιτίνη να βοηθήσει στο αδυνάτισμα ;

Η απορία όλων όσων ξεκινούν τη λήψη κάποιου συμπληρώματος διατροφής για απώλεια βάρους είναι ΠΑΝΤΑ η ίδια : “Θα είναι πραγματικά αποτελεσματικό ; Μπορεί να με βοηθήσει να χάσω τα περιττά κιλά ; Υπάρχει περίπτωση να βλάψει την υγεία μου;”

Εμείς θα δούμε ξεχωριστά σήμερα όλες τις πιθανές απορίες των χρηστών συμπληρωμάτων διατροφής … ειδικά όμως για την ουσία καρνιτίνη !

(!!!) : Σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές μελέτες, η καρνιτίνη, μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της αντοχής του ατόμου, στην βελτίωση των επιδόσεών και στην αύξηση της μυικής δύναμής του. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί ευεργετική δράση ακόμα και σε άτομα που πάσχουν από περιφερική αγγειοπάθεια ή καρδιοπάθεια !

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που η καρνιτίνη είναι πλέον πολύ διαδεδομένη σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια ή με δύσπνοια ! Η χορήγησή της φυσικά γίνεται από τον γιατρό που παρακολουθεί τον κάθε ασθενή και ΟΧΙ αλόγιστα !

(!!!) : Επίσης χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό από αθλητές που επιδιώκουν την μείωση όσο το δυνατόν περισσότερο του αποθηκευμένου στο σώμα τους λίπους, αλλά και την ταχύτερη προσαρμογή και ανάκαμψη του οργανισμού μετά από μια σκληρή προπόνηση !

Στην περίπτωση της καρνιτίνης, που όπως είπαμε πολλές φορές την παράγει και ο ίδιος ο οργανισμός, όταν τα επίπεδά της είναι τα απαραίτητα για τον οργανισμό, δεν χρειάζεται η πρόσληψη κάποιου συμπληρώματος.

(!!!) : Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι επικίνδυνη η λήψη καρνιτίνης, αφού πολύ απλά, αν ο οργανισμός έχει λάβει την απαραίτητη για αυτόν ποσότητα καρνιτίνης, η πλεονάζουσα ποσότητα που θα λάβει δεν τον επηρεάζει !!!

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως η καρνιτίνη είναι πιο απαραίτητη ως συμπλήρωμα διατροφής σε άτομα που δεν λαμβάνουν επαρκή ποσότητα από τη διατροφή τους, δηλαδή σε χορτοφάγα άτομα !Phen375

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Οι επιστήμονες έχουν σοβαρές ενδείξεις (αν και όχι ακόμα απτές αποδείξεις) πως η καρνιτίνη μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια σωματικού λίπους και φυσικά και στο αδυνάτισμα !!!

Για τον λόγο αυτό σας προτείνουμε το Phen375 που είναι αποδεδειγμένα ο πιο αποτελεσματικός λιποδιαλύτης !

Comments are closed.