Λιποδιαλυτικές τροφές : Υπάρχουν στ’αλήθεια ;;;

Λιποδιάλυση ΤΩΡΑ !

Στόχος : Καλοκαιρλακι με καυτά μαγιό

Ανάγκη : Νόστιμες γεύσεις

Λύση : Τροφές που καίνε τα λίπη και χαρίζουν μια γευστική ικανοποίηση στο άτομο, που με αυτό τον τρόπο δε νιώθει ότι στερείται γεύσεων και φυσικά δεν νιώθει να καταπιέζεται και να υποφέρει στην προσπάθεια να ανταπεξέλθει στους όρους και τους κανόνες της εκάστοτε δίαιτας !lentils-phen375-greece

Υπάρχουν όμως πραγματικά τέτοιες τροφές, που να μας χαρίζουν πλούσια γεύση και να μας προσφέρουν ικανοποίηση, ενώ ταυτόχρονο όχι μόνο δεν μας παχαίνουν, αλλά μας βοηθούν να κάψουμε τα αποθηκευμένα στο σώμα λίπη και να χάσουμε βάρος ;;;

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι ΝΑΙ … αλλά χρειάζονται και κάποιες διευκρινίσεις ! Ποτέ δεν αναφερόμαστε σε υπερβολές. Το παν είναι η τήρηση του μέτρου !

Οι τροφές που “καίνε” λίπος !

1η τροφή : Τα πουλερικά

Τα πουλερικά, δηλαδή το κοτόπουλο και η γαλοπούλα, είναι δύο από τις πιο διαδεδομένες τροφές για δίαιτα και για αδυνάτισμα. Είναι η καλύτερη μορφή ζωικής πρωτεΐνης, και αυτό γιατί είναι η πιο άπαχη από όλα τα υπόλοιπα κρέατα. Η πρωτεΐνη τονώνει τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού και ενισχύει τις καύσεις λίπους που πραγματοποιεί. Το πολύ σημαντικό με την πρωτεΐνη είναι πως έχει την ιδιότητα να δημιουργεί στο άτομο έντονο αίσθημα κορεσμού, γεγονός πολύ ωφέλιμο για την τήρηση μιας διατροφής ή μιας δίαιτας.

2η τροφή : Η σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι το αδύνατο σημείο, η αχίλλειος πτέρνα πολλών ανθρώπων, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να παραμείνουν πιστοί σε οποιοδήποτε διαιτητικό διατροφικό πρόγραμμα την απαγορεύει ! Αυτό όμως δεν είναι αναγκαίο, αφού η σοκολάτα αποτελεί μια από τις καλύτερες τροφές για λιποδιάλυση ! ΟΧΙ … δε σας κοροϊδεύουμε ! Φυσικά αναφερόμαστε αποκλειστικά στην μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα υγείας όπως συνηθίζουμε να την λέμε. Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε κατεχίνες και σε καφεΐνη, δύο εξαιρετικά πολύτιμα συστατικά για το αδυνάτισμα. Επιτρέπεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κατανάλωση σοκολάτας … αλλά φυσικά σε πολύ μικρή ποσότητα !

3η τροφή : Η κανέλλα

Η κανέλλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά, με άρωμα που σαγηνεύει. Το μεγάλο πλεονέκτημα της κανέλλας είναι η ικανότητά της να ελέγχει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και να ελέγχει την όρεξη του ατόμου, μειώνοντας σημαντικά με αυτό τον τρόπο τις θερμίδες που καταναλώνει σε ημερήσια βάση.

4η τροφή : Οι φακές

Νιώθετε πως οι φακές σας πρήζουν και σας βαραίνουν ; Και όμως κάνετε λάθος ! Οι φακές είναι από τις καλύτερες τροφές για το αδυνάτισμα, αφού παρέχει στον οργανισμό σχεδόν το 35 % των ημερησίων αναγκών του για σίδηρο. Τα άτομα με έλλειψη σιδήρου παρουσιάζουν πιο αργό μεταβολισμό και το σώμα τους πραγματοποιεί πολύ λιγότερες καύσεις.

5η τροφή : Το τσίλι

Το τσίλι και γενικά οι καυτερές πιπεριές είναι από τις περισσότερο προτεινόμενες τροφές για αδυνάτισμα. Λόγος ; Η ουσία καψαϊκίνη που με το φαινόμενο της θερμογένεσης εκτινάσσει στα ύψη τις καύσεις που πραγματοποιεί το σώμα … ακόμα και όταν καθόμαστε ή ξαπλώνουμε !

Comments are closed.