Πώς να κερδίσω τα μέγιστα οφέλη από την προπόνησή μου ;;;

Δεν είναι πραγματικά κρίμα και άδικο να καταβάλλεις τόση προσάθεια, να περνάς τόσες ώρες της εβδομάδας σου ιδρώνοντας στο γυμναστήριο, να προσπαθείς για το καλύτερο και από απλή αμέλεια να μην καρπώνεσαι το σύνολο των κόπων σου !;workout-phen375-greece

Μην κάνεις αυτό το λάθος ! Μάθε πώς μπορείς πολύ απλά να κερδίζεις τα μέγιστα οφέλη από την κάθε σου προπόνηση και απόκτησε πολύ πιο γρήγορα το τέλειο κορμί που ονειρεύεσαι και για το οποίο μοχθείς !

Το διαδίκτυο έχει ανοίξει νέες πόρτες και έχει διευρύνει τους ορίζοντες της ενημέρωσης και της πηροφόρησής μας για οποιοδήποτε θέμα και αντικείμενο. Έτσι, μπορούμε να βρούμε στο διαδίκτυο και αναρίθμητες ασκήσεις και προγράμματα προπόνησης (για οποιοδήποτε στόχο και αν επιθυμούμε να επιτύχουμε).

Τι συμβαίνει όμως όταν η ενημέρωση δεν είναι επαρκής ;

Υπάρχουν μυστικά που θα έπρεπε να γνωρίζουμε και όμως τα αγνοούμε ;

Υπάρχουν “αλήθειες” και “ψέματα” στην διαδικασία της προπόνησης ;

Πολλές φορές οι αναρίθμητες και ποικίλλες επιλογές που μας παρέχονται, αντί να διευκολύνουν τα πράγματα, τα κάνουν πιο δύσκολα. Ο σύγχρονος άνθρωπος δυστυχώς χαρακτηρίζεται από το υπερφορτωμένο ημερήσιο πρόγραμμά του, τις ατελείωτες υποχρεώσεις και το έντονο στρες. Μέσα σε όλα αυτά – και σε ένα πλαίσιο κυνηγιού μιας πιο υγιεινής ζωής – προσπαθεί να χωρέσει την καλή και προσεγμένη διατροφή και την σωματική άσκηση σε ένα πρόγραμμα ήδη υπερ-φορτωμένο και δυσβάσταχτο !

Μην αφήνεις λοιπόν την προσπάθειά σου να πηγαίνει χαμένη ! Μην σπαταλάς ανούσια τον χρόνο σου και αξιοποίησέ τον σωστά και όσο πιο εποικοδομητικά ! Ακολούθησε τις παρακάτω μικρές προπονητικές συμβουλές … και δε θα χάσεις !

Νο 1 συμβουλή : Άσε τη σκέψη και ξεκίνα τις πράξεις !

Η σκέψη δεν μπορεί από μόνη της να σου φτιάξει το σώμα που επιθυμείς ! Βάλε ένα στόχο – κατάστρωσε ένα άρτιο προπονητικό πλάνο – ξεκίνα δυναμικά την εφαρμογή του !

Είναι πολύ καλό πράγμα η ενημέρωση αλλά δεν αρκεί … Διάβασε λοιπόν, ενημερώσου για νέες ασκήσεις, νέα προγράμματα, νέους συνδυασμούς ασκήσεων … αλλά μη μείνεις στην σκέψη και την αναζήτηση του “τέλειου” προγράμματος ! Μπες στη δράση !!!

Η βελτίωση έρχεται μόνο μέσα από την εξάσκηση … και όχι από το διάβασμα ! Στην πράξη μόνο θα μπορέσεις να καταλάβεις αν το πρόγραμμα που επέλεξες είναι το κατάλληλο για εσένα, αν οι ασκήσεις αυτές λειτουργούν βάσει των δικών σου δυνατοτήτων ή αν πρέπει να τις προσαρμόσεις στα δικα σου δεδομένα.

Νο 2 συμβουλή : Ο χρόνος δεν είναι σχετικός … είναι πολύτιμος !

Όπως ήδη αναφέραμε, ο χρόνος είναι εξαιρετικά πολύτιμος για να τον σπαταλάμε ανούσια και άσκοπα. Βρες τις σωστές σκήσεις και γλίτωσε χρόνο και κόπο. Ένας γυμναστής ή personal trainer είναι ο κατάλληλος για να σου υποδείξει τις σωστές ασκήσεις και τον σωστό τρόπο εφαρμογής τους ώστε να επιτύχεις το δικό σου επιθυμητό αποτέλεσμα (π.χ. απώλεια κιλών, σύσφιξη, γράμμωση, απώλεια λίπους στην περιοχή της κοιλιάς κ.λ.π.) ! Με τον τρόπο αυτό εξοικονομείς χρόνο αλλά και γλιτωνεις από πολύ κόπο και πολλές περιττές ασκήσεις.

Νο 3 συμβουλή : Ουδείς τέλειος !

Κανείς δεν είναι τέλειος ! Δεν υφίσταται τελειότητα ! Καθετί καταρρίπτεται από κάτι άλλο ! Η υπερβολική εμμονή στην τελειότητα τείνει να επιφέρει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως :

  • Δεν σε αφήνει να χαρείς για τα επιμέρους μικρά κατορθώματα και τις νίκες σου !
  • Σε αποπροσανατολίζει και σου στερεί τη δραση !
  • Σε κάνει αδύναμο και ανασφαλή, ανίκανο να δεχτεί κάποιο στραβοπάτημα !
  • Σου θρέφει τον φόβο της αποτυχίας !
  • Σε κάνει να χάνεις τη χαρά της προπόνησης σου !
  • Σσε κάνει μίζερο και δυστυχισμένο !
  • Σου τρώει πολύτιμο χρόνο και σωματική ενέργεια !

Tags: , , ,

Comments are closed.