Η ορθοστασία … αδυνατίζει ;;;

Εργασία και … χαρά ;;;

Αν η εργασία σου σε αδυνατίζει… τότε σίγουρα ναι !!! Μπορεί μέχρι σήμερα να θεωρούσες τον εαυτό σου άτυχο που η εργασία σου σε υποχρεώνει να στέκεσαι πολλές ώρες της ημέρας όρθια … αλλά σήμερα ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου … και μαζί του και η δικαίωση !orthostasia-phen375-greece

Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, τα άτομα που περνούν πολλές ώρες της ημέρας τους όρθια (κυρίως λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους), τείνουν να είναι πιο αδύνατα και πιο καλλίγραμμα από εκείνα που δυστυχώς δαπανούν σχεδόν όλη την ημέρα τους καθισμένα σε ένα γραφείο μπροστά από έναν υπολογιστή.

Πωλητές, κομμώτριες, πλασιέ, γκαρσόνες … υπερέχουν των υπαλλήλων γραφείου, δασκάλων, οδηγών, λογιστών, που τείνουν να παρουσιάζουν μεγαλύτερα προβλήματα διαχείρισης του σωματικού τους βάρους και κατ’επέκταση και προβλήματα παχυσαρκίας !

Υπάλληλοι γραφείου … υπάρχει ελπίδα και για εσάς !

Ακόμα και τα άτομα που (αναγκαστικά !) πρέπει να είναι καθηλωμένα σε ένα γραφείο, μπορούν να αποφύγουν την αύξηση του σωματικού τους βάρους, απλά και μόνο με το να σηκώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το κάθισμά τους .

ΠΡΟΣΟΧΗ : Περίπου 1 ώρα την κάθε ημέρα (το λιγότερο) θα πρέπει όλα τα άτομα (ανεξαρτήτως επαγγέλματος) να φροντίζουν να βρίσκονται όρθια, ώστε να αποφευχθούν παχυσαρκία και καρδιαγγειακά νοσήματα !

Σωματική άσκηση κατά του … καρκίνου ;

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σύμφωνα με τον καθηγητή Kevin Fenton, η τακτική σωματική άσκηση (η οποία δε χρειάζεται να είναι έντονη), μπορεί να βοηθήσει εκτός όλων των άλλων, και στην πρόληψη του καρκίνου !

Η σωματική δραστηριότητα (ακόμα και το περπάτημα για 20 – 30 λεπτά την κάθε ημέρα), μπορεί να έχει απίστευτα οφέλη για τον οργανισμό. Το σώμα δυναμώνει και σμιλεύεται, οι μύες τονώνονται και γραμμώνουν το μέχρι πρότινος πλαδαρό κορμί, η διάθεση και η ψυχολογία του ατόμου φτιάχνει, η αντοχή του βελτιώνεται, το ανοσοποιητικό του σύστημα ισχυροποιείται, το σωματικό του βάρος και το αποθηκευμένο στο σώμα λίπος μειώνονται σε μεγάλο βαθμό, η καρδιακή λειτουργία του παρουσιάζει βελτίωση και τέλος … ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ !

Πολλοί άνθρωποι του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού, δεν αφιερώνουν ούτε 20 με 30 λεπτά τη μέρα για να ασχοληθούν με το σώμα και την υγεία τους, για να ασκηθούν και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής του !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Επιστήμονες του Harvard τονίζουν πως η αποχή από την σωματική άσκηση είναι εξίσου επιβλαβής για τον οργανισμό και την υγεία με το κάπνισμα !

Πώς η ορθοστασία … σε αδυνατίζει ;;;

Όταν το άτομο στέκεται όρθιο, ο ρυθμός με τον οποίο χτυπά η καρδιά αυξάνεται κατά περίπου 10 παλμούς το κάθε λεπτό !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Με άλλα λόγια, 10 παλμοί ισοδυναμούν με περίπου 0.7 θερμίδες, γεγονός που σημαίνει πως ένα άτομο σε ορθοστασία για περίπου 1 ωρα καίει 50 ολόκληρες θερμίδες !!!

Comments are closed.