Phen375-Σημασία του Μεταβολισμού

Ο κάθε οργανισμός δεν έχει τις ίδιες ανάγκες σε ενέργεια με κάποιον άλλο οργανισμό. Ο καθένας έχει τις δικές του θερμιδικές απαιτήσεις ημερησίως για να μπορέσει να εκπληρώσει τις απαιτούμενες διεργασίες. Οι παράμετροι από τις οποίες επηρεάζεται ο βασικός μεταβολικός ρυθμός του οργανισμού είναι πολλοί και ποικίλλουν.

Η καθημερινή μας σωματική δραστηριότητα, η θερμογενετική δράση των τροφών που καταναλώνουμε επηρεάζουν το ρυθμό με τον οποίο ο οργανισμός μας μεταβολίζει τις τροφές. Τι είναι όμως ο μεταβολισμός; Ο μεταβολισμός είναι η ικανότητα του κάθε οργανισμού να καίει θερμίδες σε κατάσταση απραξίας. Γι’αυτό άλλωστε και ο μεταβολισμός διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το φύλο μας, η ηλικία μας, η μυική μας κατάσταση είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που διαμορφώνουν τον βασικό μεταβολικό μας ρυθμό.

Είναι γεγονός, πως οι άντρες έχουν πιο αυξημένο μεταβολικό ρυθμό σε σχέση με τις γυναίκες. Επίσης όσο πιο αυξημένο μυικό ιστό έχει κάποιος τόσο πιο γρήγορο μεταβολισμό έχει, και τόσο περισσότερες καύσεις κάνει ο οργανισμός του. Ακόμα ένα άτομο σε νεαρή ηλικία, κατά την περίοδο της ανάπτυξής του έχει έντονο μεταβολισμό, ο οποίος μεγαλώνοντας πεφτει. Μετά τα 20 χρόνια ο μεταβολικός ρυθμός αρχίζει να μειώνεται κατά περιπου 2% κάθε δεκαετία.

Σημαντική είναι βέβαια και οι ενδοκρινείς αδένες. Οι ορμόνες που εκκρίνουν όπως η ινσουλίνη, η κορτιζόλη και οι ορμόνες από τον θυρεοειδή αδένα, αποτελούν πολύ βασικό παράγοντα και ουσιαστικά καθορίζουν το ρυθμό με τον οποίο μεταβολίζει το σώμα μας τις τροφές.

Επίσης μια γυναίκα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού παρουσιάζει αύξηση του μεταβολισμού της. Αυτό εξηγείται και έχει να κάνει τόσο με την αύξηση της μυικής μάζας στη μήτρα της γυναίκας, στον πλακούντα και το έμβρυο, όσο και στο ότι αυξάνονται τα ορμονικά της επίπεδα και κατ’επέκταση και οι ανάγκες του οργανισμού της για ενέργεια. Με αυτό τον τρόπο δικαιολογείται επιστημονικά και η αυξημένη όρεξη που έχουν οι γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Η καφεΐνη είναι μια ουσία που έχει την ικανότητα να τονώσει τον μεταβολισμό. Για τον λόγο αυτό ο καφές, το τσάι και η σοκολάτα είναι ροφήματα που μπορούν να παίξουν το ρόλο του τονωτικού του μεταβολισμού.

Και οι διατροφικές μας συνήθειες όμως παίζουν εξίσου καθοριστικό ρόλο. Μια απότομη μεταβολή στο διατροφικό μας πρόγραμμα κλονίζει τον μεταβολισμό μας. Η απότομη μείωση του φαγητού που προσλαμβάνουμε (λόγω δίαιτας,διατροφής κλπ) θέτει τον οργανισμό σε κατάσταση κινδύνου γιατί θεωρεί πως δεν θα λάβει την ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει και ρίχνει τον μεταβολικό ρυθμό του για να αποθηκεύσει ενέργεια σε περίπτωση που τη χρειαστεί. Η ενέργεια αυτή αποθηκεύεται στο σώμα με τη μορφή λίπους.

Επίσης το τσιγάρο είναι ακόμα ένας παράγοντας που βάζει το λιθαράκι του στο πως τελικά διαμορφώνεται ο μεταβολικός ρυθμός μας. Ένας καπνιστής έχει μεγαλύτερο μεταβολικό ρυθμό από έναν μη καπνιστή. Με τη διακοπή του καπνίσματος ο μεταβολικός ρυθμός πέφτει και αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που κατά την περίοδο εκέινη πέρνουμε κιλά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το να συνεχίσουμε να καπνίζουμε βοηθάει σε κάτι, και αυτό γιατί πρόκειται για κάτι καθαρά παροδικό. Μακροπρόθεσμα με τη διακοπή του καπνίσματος καθαρίζουμε τους πνεύμονές μας και έτσι μπορεί να οξυγονώνεται καλύτερα ο οργανισμός μας. Με τον τρόπο αυτό, με τη διακοπή του καπνίσματος αυξάνουμε μακροπρόθεσμα την ταχύτητα με την οποία μεταβολίζουμε.

Εν κατακλείδι ένας ισορροπημένος και υγιεινός τρόπος ζωής βοηθάει στο να έχουμε έναν καλό μεταβολισμό και κατ’επέκταση ένα όμορφο σώμα. Η κατανάλωση άφθονου νερού εκτός του ότι θα μας χαρίσει ένα όμορφο δέρμα, φωτεινό, χωρίς θαμπάδες και θα αποτρέψει τη δημιουργία ρυτίδων, θα μας τονώσει και τον μεταβολισμό. Επίσης μια καλή διατροφή πλούσια σε άφθονα λαχανικά και φρούτα, σε κρέας άπαχο(κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι), σε προϊόντα ολικής άλεσης, καθως και η αποφυγή κατανάλωσης ζάχαρης και όσων προϊόντων την περιέχουν καθώς και όλα τα λιπαρά, σε συνδυασμό με σωματική άσκηση μπορούν να εγγυηθούν έναν καλό μεταβολικό ρυθμό και μια όμορφη ζωή.

Η ικανότητα του Phen375 να αυξάνει τον μεταβολισμό μας με φυσικό τρόπο είναι μια καταλυτική βοήθεια για το αδυνάτισμα. Το Phen375 βοηθάει στην λιποδιάλυση, βοηθάει στην μείωση της όρεξης αλλά αυξάνει και τον μεταβολισμό , βοηθώντας τον οργανισμό να μην αποθηκεύει λίπος.

Παραγγείλτε το Phen375 

Tags: , ,

Comments are closed.