Σοκολάτα : Πόσα ξέρω και πόσα όχι ;

Σοκολατομανία : Υπάρχει ;

Εάν είστε γυναίκα … τότε ΝΑΙ, η σοκολάτα, μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη εμμονή για εσάς ! Όλες οι γυναίκες εκδηλώνουμε μια εμφανή αγάπη – ανάγκη προς τον καφέ αυτό θησαυρό, γεγονός που επιβεβαιώνεται και με τον τίτλο που έχουμε δώσει στη σοκολάτα ως “φαγητό παρηγοριάς”, δηλαδή ως φαγητό που μας ηρεμεί, μας δημιουργεί ευχαρίστηση, μας παρηγορεί και μας δημιουργεί ευχάριστη διάθεση. Η σοκολάτα δεν είναι ένα απλό τρόφιμο … είναι εθισμός και εμμονή !chocolate-addict-phen375-greece

Η παγκόσμια βιομηχανία στηρίζεται στον σοκολατένιο πειρασμό που υπάρχει στην καθημερινότητά μας και μας βομβαρδίζει άλλοτε με διαφημίσεις σε περιοδικά ή στην τηλεόραση, και άλλοτε από τα ράφια των σουπερμάρκετ.

Πόσο εύκολο είναι τελικά να αντισταθείς στη σοκολάτα ;

Τι δεν γνωρίζουμε για τη σοκολάτα … που θα έπρεπε να γνωρίζουμε ;

Πώς μπορώ να μετατρέψω την εμμονή μου για σοκολάτα σε πλεονέκτηματα για τον οργανισμό μου ;

Ο όρος “σοκολατομανία” μπορεί να μην είναι επιστημονικός όρος, αλλά σίγουρα είναι μια μεγάλη πραγματικότητα. Μια πρόσφατη επιστημονική στατιστική μελέτη απέδειξε πως ένας μέσος Αμερικανός καταναλώνει περίπου 11 με 12 κιλά σοκολάτας ετησίως, γεγονός που επιδρά σημαντικά στην υγεία του (θετικά και αρνητικά).

Ευτυχώς, για εμάς του λάτρεις της σοκολάτας, τα νέα δεν είναι απογοητευτικά ! Η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τον οργανισμό … ειδικά αν γίνεται με τον σωστό τρόπο. Οι γιατροί και οι διατροφολόγοι εξηγούν, πως τα φλαβονοειδή της σοκολάτας είναι πραγματικά ένας μικρός θησαυρός για την υγεία μας … αρκεί όμως η κατανάλωση της σοκολάτας να γίνεται σε μικρές ΜΟΝΟ ποσότητες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν οι ποσότητες παραμένουν μικρές, η κατανάλωση της σοκολάτας (και ειδικότερα της μαύρης σοκολάτας με κακάο από 70 % και πάνω) μπορεί να είναι ακόμα και καθημερινή και να προσφέρει μόνο οφέλη στον οργανισμό !

Πράγματα που πρέπει να ξέρω για τη σοκολάτα …

Νο 1 : Δεν φταίει η περίοδος που θέλω σοκολάτα !

Οι γυναίκες τείνουμε να δικαιολογούμε την ανάγκη και την επιθυμία μας για σοκολάτα συνήθως στην περίοδο … αλλά δυστυχώς αυτό είναι μια απλή δικαιολογία ! Επιστήμονες ερεύνησαν τη γυναικεία αυτή “δικαιολογία” και το φαινόμενο υπερκατανάλωσης σοκολάτας των γυναικών κτά την έμμηνο ρύση τους … και διαπίστωσαν πως οι ορμόνες δεν επηρεάζουν και σαφέστατα δεν ευθύνονται για αυτή την ανάγκη κατανάλωσης σοκολάτας. Η σοκολάτα είνα ξεκάθαρα ένα φαγητό “παρηγοριάς” που λειτουργεί σε ψυχολογικό επίπεδο κατευναστικά στις γυναίκες … ειδικά εκείνες τις δύσκολες ημέρες του μήνα !

Νο 2 : Δεν “χαλάει” τα δόντια !

Ναι … φτυσικά ό,τι έχει ζάχαρη μπορεί να βλάψει τα δόντια, αλλά η σοκολάτα δεν κάνει τόσο μεγάλο κακό στα δόντια όσο νομίζουμε. Η αλήθεια είναι πως η σοκολάτα με μια ουσία που περιέχει – την ουσία θεοβρωμίνη – προστατεύει τα δόντια ενισχύοντας την αδαμαντίνη τους.

Νο 3 : Βοηθάει στην γυμναστική …

Η σοκολάτα μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και από το πιο ακριβό ενεργειακό ποτό ή από το πιο δημοφιλές ρόφημα πρωτεΐνης. Ένα μόνο ποτήρι γάλα με κακάο προσφέρει ισάριθμα και ισάξια οφέλη και … έχει (σίγουρα !) καλύτερη γεύση και καλύτερα αποτελέσματα στη διάθεσή μας.

Tags: , ,

Comments are closed.