Πώς ερμηνεύεται σωστά το σωματικό βάρος ;

“Αληθινό βάρος” & “Ψεύτικο βάρος”

Αλήθεια ή μύθος ότι το βάρος δεν είναι πάντα αυτό που λέει η ζυγαριά ; Πού κρύβεται πραγματικά η αλήθεια ; Τι ώρα πρέπει να ζυγίζομαι και ποιες παράμετροι επηρεάζουν το βάρος μου ; Μπορεί πραγματικά το βάρος μου να μεταβάλλεται μέσα στη διάρκεια μιας ημέρας ;varos-phen375-greece

Όλοι έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι τα 1 – 2 κιλάκια που δείχνει να μας φορτώνει η ζυγαριά … μπορεί να οφείλονται σε κατακράτηση υγρών που κάνει ο οργανισμός. Τι συμβαίνει όμως πραγματικά ;

Είναι αλήθεια πως εάν ένα άτομο επιλέξει να ζυγιστεί μετά από ένα γεύμα, η ζυγαριά, δε θα εμφανίσει το πραγματικό του βάρος, αλλά ένα μεγαλύτερο βάρος που θα οφείλεται στο γεύμα που έχει προηγηθεί.

Το ίδιο ισχύει ακόμα και για ένα μόνο ποτήρι νερό ! Μετά από ένα και μόνο ποτήρι νερό, η ζυγαριά, μπορεί να εμφανίσει σχεδόν 200 με 300 γραμμάρια παραπάνω από το κανονικό βάρος. Αυτό σημαίνει ότι το βάρος δεν είναι το πραγματικό. Ποια είναι όμως η πιο κατάλληλη στιγμή για να μετρήσει κανείς το σωματικό του βάρος ;

Ώρα για ζύγισμα …

πολλοί συνηθίζουν να μετρούν το βάρος τους το βράδυ πριν από τον βραδινό ύπνο, πράγμα που είναι εντελώς λανθασμένο ! Η πιο κατάλληλη ώρα για να μετρήσει κανείς το βάρος του είναι το πρωί.

(!!!) : Το πρωί, το άτομο, είναι νηστικό από ολόκληρο το βράδυ και το βάρος του είναι το πραγματικό του βάρος (αφού δεν έχει προηγηθεί κάποιο γεύμα) ! Πριν από το πρωινό του γεύμα, και μετά από την τουαλέτα, το άτομο μπορεί να μετρήσει με περισσότερη ακρίβεια το βάρος του σώματός του !

Πόσο είναι το λίπος και πόσο οι μύες από το βάρος μου ;

Σε αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει κάποιος ειδικός ώστε να μετρήσετε ακριβώς την λιπώδη μάζα στο σώμα σας. Η μέτρηση αυτή ονομάζεται λιπομέτρηση και πραγματοποιείται με ειδικά μηχανήματα που βγάζουν ακριβή μέτρηση για τα ποσοστά λίπους στο σώμα.

Αν όμως θέλετε να κατανοήσετε τις μικρές μεταπτώσεις του βάρους σας και να καταλάβετε από πού προέρχονται, θα πρέπει να μάθετε πώς λειτουργεί γενικά ο οργανισμός σας !

Προσπαθώντας να ερμηνεύσετε τα “σκαμπανεβάσματα” του βάρους σας οδηγείστε σε υπερβολές. Ζυγίζεστε 1, 2 ή και 3 φορές την ημέρα, με αποτέλεσμα να μπερδεύεστε ακόμα πιο πολύ.

(!!!) : Για να μπορέσετε όμως να κατανοήσετε τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στο βάρος σας, καθώς και αν αυτές οφείλονται σε μείωση του λιπώδους ιστού, δε θα πρέπει να ζυγίζεστε τόσο συχνά. ! Φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να σας φανερώσει τις διαφοροποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο σώμα σας και αν όντως η δίαιτα που κάνετε έχει μειώσει το λίπος στο σώμα σας !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Σημαντική προϋπόθεση για να είναι έγκυρα τα αποτελέσματα είναι η ζύγιση να πραγματοποιείται πάντα την ίδια ώρα, δηλαδή το πρωί, πριν από το πρωινό γεύμα και μετά από την τουαλέτα !

(!!!) : Εάν ζυγίζεστε βράδυ (ακόμα και αν μεσολαβούν αρκετές ώρες από το τελευταίο γεύμα σας), η ζυγαριά μπορεί να δείξει 1/2, 1 ή και 1 1/2 κιλό παραπάνω !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Για να μειώστε το σωματικό σας βάρος εύκολα και σε μικρό χρονικό διάστημα επενδύστε σε ένα καλό συμπλήρωμα διατροφής για απώλεια βάρους ! Εμείς σας συνιστούμε τον Νο1 λιποδιαλύτη το Phen375 !

Comments are closed.