Είναι η ζωή σου βαρετή ; … Βάλε ένα τέλος στη βαρεμάρα !

Νιώθεις να έχεις βαλτώσει ; Χρειάζεσαι RESTART !

Η επανεκκίνηση είναι η μόνη λύση για να καταπολεμήσεις το φρικιαστικό αυτό συναίσθημα της βαρεμάρας που νιώθεις τελευταία. Όλα σου φαίνονται ανιαρά και ανούσια … δεν είναι όμως ! Απλά εσύ έχεις πέσει σε ρουτίνα, έχεις βουλιάξει σε έναν βούρκο που σε καταπίνει σιγά – σιγά ! Κάνε λοιπόν το βήμα και βγες από εκεί μέσα. Βοήθησε τον εαυτό σου να ξεπεράσει την ανία.bored-phen375-greece

Είναι ανησυχητικό αυτό που νιώθω ;

Όλοι, έστω και μία φορά, σε κάποια φάση της ζωής μας θα περάσουμε μια τέτοια κατάσταση βαρεμάρας και πλήξης. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όταν έρχεται εκείνη η στιγμή, πρέπει να εντοπίζουμε ποιες αλλαγές θα μπορούσαν να δώσουν νέα πνοή στη ζωή μας και να την ανανεώσουν !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αν δεν γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές και η πλήξη συνεχίζει και μεγαλώνει, είναι πιθανό το άτομο τελικά να οδηγηθεί σε κατάθλιψη !

Τι μπορώ να κάνω για να αντιμετωπίσω την βαρεμάρα ;

Υπάρχουν πάρα πολλοί και διαφορετικοί τρόποι, οι οποίοι σχετίζονται και με την διαφορετική προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του κάθε ατόμου. Ενδεικτικά εμείς σας προτείνουμε μερικές πολύ εύστοχες και δραστικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν … και σας αφήνουμε να επινοήσετε και τις δικές σας.

1η λύση : Περίπατοι, βόλτες, ταξίδια και αλλαγή παραστάσεων

τα ταξίδια είναι ένας πολύ ευχάριστος τρόπος για να ξεφύγεις από όλα όσα σε πνίγουν, να αλλάξεις παραστάσεις και να ανανεωθείς. Επειδή όμως συνήθως τα ταξίδια κοστίζουν … ακόμα και μικρές εξορμήσεις, ημερήσιες εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς και περίπατοι στη φύση (στη θάλασσα ή στο βουνό), μπορούν να σου προσφέρουν τον αέρα ανανέωσης που αναζητάς !

2η λύση : Δημιουργικότητα & χόμπυ

Ασχολήσου με κάτι που αγαπάς, με κάτι που σε γεμίζει, με κάτι που κάνει το μυαλό σου να ταξιδεύει. Οι τέχνες (μουσική, ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, χορός, δημιουργία κοσμήματος κ.ά.), είναι ένας ιδανικός τρόπος έκφρασης και διαφυγής από την πραγματικότητα. Βρες το αντικείμενο που ταιριάζει σ’εσένα και εκφράσου μέσα από αυτό !

3η λύση : Πες ΝΑΙ στις αλλαγές !

Οι αλλαγές (μικρές ή μεγάλες) κάνουν τη διαφορά και δίνουν ενδιαφέρον στην μονότονη καθημερινότητά μας. Μην ενδίδεις λοιπόν στο φόβο και πες “ναι” στις αλλαγές που τόσο πολύ επιθυμείς (…αλλά πάντα απέφευγες από φόβο να τις πραγματοποιήσεις) !

4η λύση : Ξεκίνα τη μέρα σου με χαμόγελο !

Το χαμόγελο είναι σημαντικό στη ζωή μας, όμως οι υποχρεώσεις και οι ατελείωτες ευθύνες μας κάνουν πολύ συχνά να το ξεχνάμε. Ξεκινώντας τη μέρα με ένα μεγάλο χαμόγελο προδιαθέτεις τον εαυτό σου ότι θα έχει μια όμορφη μέρα !

5η λύση : Μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα !

Μην αναβάλλεις για αύριο την ευκαιρία που σου δόθηκε σήμερα για κάτι ευχάριστο. Άδραξε τη στιγμή και εκμεταλλεύσου το δώρο που σου προσφέρθηκε απλόχερα. Δέξου μια πρόσκληση για φαγητό από κάποιον που σου αρέσει η παρέα του, πιες ένα ποτό με τις φιλενάδες σου, πήγαινε ένα σινεμά με τα ανήψια σου … πέρνα όμορφα με κάθε ευκαιρία !

6η λύση : Βάλε στόχους !

Μην αφήνεις τα πάντα στην τύχη ! Ξεκίνα να βάζεις μικρούς και εφικτούς στόχους ! Με κάθε στόχο που επιτυγχάνεις κερδίζεις διπλά, αφού νιώθεις την ικανοποίηση ότι πέτυχες αυτό που ήθελες !

Comments are closed.