Τι δε θα έτρωγε ΠΟΤΕ ένας ειδικός της διατροφής ;

Διατροφολόγοι : Αυτοί ξέρουν !!!

Η διατροφή είναι ένα δύσκολο αντικείμενο, που απαιτεί γνώσεις και εμπειρία, ώστε να μην στερηθεί τελικά ο οργανισμός απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. Λίγο – πολύ όλοι γνωρίζουμε μερικές τροφές που “πρέπει” και άλλες πάλι που “δεν πρέπει” να τρώμε, ώστε να διατηρήσουμε σε καλά επίπεδα την υγεία μας αλλά και την σιλουέττα και το σωματικό μας βάρος.margarini-phen-greece

Ωστόσο όλοι στη διατροφή μας κάνουμε μικρές διατροφικές παρασπονδίες, άλλοι συχνότερα και άλλοι πιο σπάνια, αλλά μερικές από αυτές … δεν τις γνωρίζουμε καν !

  • Υπάρχουν τροφές που θεωρούμε ωφέλιμες για τον οργανισμό μας και τελικά μπορεί να μας βλάπτουν ;
  • Τι ξέρουν τελικά οι διατροφολόγοι ;

(!!!) : Όλοι οι ειδικοί, διατροφολόγοι και διαιτολόγοι, πριν δώσουν σε κάθε άτομο μια διατροφή, ελέγχουν τα τρόφιμα που την απαρτίζουν και αποφαίνονται για το αν τελικά θα ωφελήσουν ή θα βλάψουν τον οργανισμό !

Είναι εύκολο για όλους να υποθέσουμε πως η ζάχαρη και τα παράγωγά της, όπως επίσης και όλα τα ανθυγιεινά λίπη συγκαταλέγονται στις τροφές που πρέπει να αποφεύγει ένα άτομο όταν βρίσκεται σε δίαιτα … αλλά και γενικότερα εφαρμόζοντας ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα στην καθημερινότητά του.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα τηγανιτά φαγητά, αλλά και για τα βιομηχανοποιημένα προϊόντα όπως τα διάφορα σνακς ή τα αναψυκτικά. Τι συμβαίνει όμως με τα υπόλοιπα τρόφιμα ;

Τα μυστικά των διαιτολόγων …

Οι διαιτολόγοι ΞΕΡΟΥΝ και υπάρχουν τροφές που τις αποφεύγουν ! … Μήπως θα ήταν έξυπνο να κάναμε και εμείς το ίδιο ; Ποια είναι λοιπόν αυτά τα τρόφιμα ;

Μυστικό Νο 1 : Οι μπάρες δημητριακών

Οι μπάρες δημητριακών, αν και εξαιρετικά πλούσιες σε ωφέλιμες φυτικές ίνες, είναι ένας κρυφός κίνδυνος για τον οργανισμό. Ο οργανισμός χρειάζεται καθημερινά περίπου 35 γραμμάρια φυτικών ινών, να τις λαμβάνει μέσα από τη διατροφή του. Οι μπάρες δημητριακών, αν και παρέχουν όπως ήδη αναφέραμε μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, παρέχουν στον οργανισμό και μεγάλη ποσότητα ζάχαρης !

Μυστικό Νο 2 : Τα προϊόντα fat – free

Ναι ! Σίγουρα, αν προσπαθείτε να μειώστε το σωματικό σας βάρος, τα προϊόντα fat – free του εμπορίου ακούγονται πάρα πολύ δελεαστικά. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα ; Τα προϊόντα αυτά μπορεί να έχουν απαλλαχθεί από το φυσικό λίπος τους, αλλά συνήθως αυτό αντικαθίσταται από ΖΑΧΑΡΗ ! Αυτό συμβαίνει για να επιτύχουν οι εταιρείες πιο ενδιαφέρουσες και δελεαστικές γεύσεις για τα προϊόντα τους.

Μυστικό Νο 3 : Τα ζαχαρούχα ή σοκολατένια δημητριακά

Κάτι αντίστοιχο με τις μπάρες δημητριακών ισχύει και για τα δημητριακά που περιέχουν διάφορες γλυκαντικές ουσίες. Τελικά η ζημιά που προκαλούν είναι μεγαλύτερη από τα οφέλη που παρέχουν με τις φυτικές ίνες που προφέρουν στον οργανισμό.

Μυστικό Νο 4 : Τα ζελέ

Τα ζελέ, αν και θεωρούνται από πάρα πολύ κόσμο ως ένα “άκακο” επιδόρπιο, ωστόσο κρύβουν πολλές θερμίδες και μάλιστα που δεν προσφέρουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα στον οργανισμό. Αποτελούνται μόνο από νερό, ζελατίνη και ζάχαρη και δεν έχουν κενένα θρεπτικό όφελος ! Μερικές φορές είναι προτιμοτερο να φάτε ένα κομματάκι σοκολάτας bitter από ένα ζελέ !

Μυστικό Νο 5 : Η μαργαρίνη

Η μαργαρίνη θεωρείται το πιο υγιεινό υποκατάστατο του βούτυρου. Τι συμβαίνει όμως στ’ αλήθεια ; Έχει αποδειχθεί πως η μαργαρίνη αυξάνει την κακή χοληστερόλη και μειώνει την καλή χοληστερόλη του οργανισμού. Αυτό συμβαίνει γιατί η μαργαρίνη είναι υψηλή σε περιεκτικότητα κορεσμένων λιπαρών !

Comments are closed.