Το αδυνάτισμα των … πολυβιταμινών !

Ποια η σημασία των πολυβιταμινών στην υγεία και τη ζωή σου ;

Με πολλές και αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με την σπουδαιότητα των πολυβιταμινών, ο κόσμος, νιώθει μπερδεμένος και διχασμένος σχετικά με το άν τελικά θα πρέπει ή όχι να τις υιοθετήσει ως καθημερινή του συνήθεια ή μήπως όχι !multivitamins-phen375-greece

Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, οι πολυβιταμίνες :

  • δεν ενισχύουν την υγεία
  • δεν έχουν καμία διαφορά από ένα απλό placebo φάρμακο
  • δεν καταπολεμούν τα προβλήματα μνήμης
  • και δεν αποτρέπουν τα καρδιακά προβλήματα

όπως υπόσχονται και όπως διαφημίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες για να αυξάνουν τις πωλήσεις τους ! Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, οι πωλήσεις των πολυβιταμινών, παγκοσμίως, είναι τεράστιες και αποτελούν σχεδόν το 50 % των πωλήσεων βιταμινών γενικότερα !

Ποιος ο λόγος χρήσεις πολυβιταμινών ;

Ο σημαντικότερος λόγος λήψης αυτών των πολυβιταμινούχων σκευασμάτων (για τους περισσότερους ανθρώπους) είναι μια προβληματική και ελλιπής διατροφή. Το πολυβιταμινούχο σκεύασμα λοιπόν λαμβάνεται για να καλύπτει κενά που αφήνει η κακή διατροφή μας σε καθημερινή βάση ή να προσφέρει τόνωση σε ένα άτομο που νιώθει άτονο, κουρασμένο και καταβεβλημένο.

Μπορούν όμως να λυθούν όλα τα “διατροφικά λάθη¨με τη λήψη μιας πολυβιταμίνης ;;;

Δυστυχώς η απάντηση είναι αρνητική ! Θα ήταν πολύ απλό να μπορούσε ένα και μόνο χάπι να μας παρέχει όλα τα πολύτιμα στοιχεία που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας για να ζήσει … αλλά αυτό μπορεί να αποτελέσει απλά σενάριο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Στην πραγματική ζωή ένα χάπι δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα σωστό, πλήρες και υγιεινό γεύμα !

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα οφέλη από ένα τέτοιο σκεύασμα, είναι απειροελάχιστα και ανάξια λόγου !

Ποια η σχέση των πολυβιταμινών με το αδυνάτισμα ;

Οι βιταμίνες είναι το Α και το Ω για έναν γερό και υγιή οργανισμό … και μόνο ένας υγιής οργανισμός μπορεί να λειτουργεί σωστά !

Ποια η σχέση όμως των βιταμινών με το αδυνάτισμα ;

Η απάντηση είναι απλή και σαφής … ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΥΓΙΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΟΡΜΙ ! Σύμφωνα με μια νέα μελέτη στην Κίνα σε περίπου 85 γυναίκες με πρόβλημα παχυσαρκίας, οι γυναίκες εξ’αυτών που έλαβαν κάποιο πολυβιταμινούχο σκεύασμα, έχασαν περίπου 3.5 κιλά σε διάστημα 6 μηνών (διατηρώντας τις διατροφικές τους συνήθειες αμετάβλητες) !

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής δημοσιεύτηκαν στο International Journal of Obesity το 2010 και άνοιξαν ένα νέο πεδίο έρευνας, στην αναζήτηση των παραγόντων που ευνοούν πραγματικά τελικά την απώλεια βάρους !

Είναι λοιπόν η λήψη βιταμινών και ανόργανων στοιχείων παράγοντας που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της μάστιγας της παχυσαρκίας ;;;

ΝΑΙ ! Η λήψη όλων των πολύτιμων συστατικών είναι επιτακτική ανάγκη για έναν υγιή οργανισμό, και κατ’επέκταση ένας υγιής οργανισμός είναι απαραίτητος για ένα όμορφο σώμα !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σύμφωνα με τους ειδικούς της διατροφής, τα πολύτιμα συστατικά πρέπει να λαμβάνονται μέσω των τροφών και όχι μέσω χαπιών ! Ωστόσο, σε ειδικές περιπτώσεις και το επιβάλλει ο γιατρός, η λήψη τέτοιων συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να βοηθήσει ώστε να ανακτήσει ο οργανισμός τη χαμένη του ισορροπία ξανά !

Tags: , ,

Comments are closed.