Το πολύ αλκοόλ σκοτώνει … αλλά το λίγο σώζει από το εγκεφαλικό !!!

Ακούγοντας τη λέξη “αλκοόλ”, μόνο κακά έρχονται στο μυαλό μας, αλλά δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα ! Ναι, είναι αλήθεια, πως η υπερκτανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την υγεία του κάθε ανθρώπου, αλλά η μετρημένη χρήση του μπορεί να έχει και απίστευτα οφέλη που μέχρι σήμερα αγνοούσες τελείως !alkool-phen375-greece

Η κατανάλωση 1 ή 2 ποτών την ημέρα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο για ισχαιμικό επεισόδιο – δηλώνουν οι ειδικοί !

Μια σουηδική μελέτη, ανέλυσε την αντίδραση του οργανισμού στην κατανάλωση αλκοόλ και οδηγήθηκε στην περίεργη αυτή ανακάλυψη, πως 1-2 ποτάκια την ημέρα μπορούν να μειώσουν σε σημαντικό βαθμό τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τι σημαίνει όμως αυτό για τους λάτρεις του αλκοόλ ;

Η κατανάλωση αλκοόλ σε λογικά πλαίσια μπορεί να αφανίσει τον κ΄΄ινδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου τελείως ;

Τι είναι αλήθεια και τι απλά αστικός μύθος ;

ΠΡΟΣΟΧΗ : Μπορεί η μικρή κατανάλωση αλκοόλ να μειώνει την πιθανότητα ισχαιμικού επεισοδίου, ωστόσο δεν επηρεάζει σε κανένα βαθμό τον κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου !

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 87 % περίπου των εγκεφαλικών επεισοδίων είναι ισχαιμικά, ενώ μόλις το 13 % αυτών είναι αιμορραγικά, γεγονός που δίνει πολλές ελπίδες σε όσους πίνουν 1 – 2 ποτηράκια την ημέρα !

Όσο καλό όμως και όσα οφέλη προσφέρει η λογική κατανάλωση αλκοόλ, άλλα τόσα κακά και προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική και συχνή κατανάλωση αλκοόλ !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η κατανάλωση περισσοτέρων από 4 ποτηριών την ημέρα, ειδικά εάν αυτό το μοτίβο είναι επαναλαμβανόμενο σε τακτική βάση, μπορεί να αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου … και μάλιστα και του ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου αλλά και του αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου που είναι και πιο σπάνιο.

Αν και οι επιστήμονες λοιπον διαπίστωσαν σαφή σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και της εκδήλωσης εγκεφαλικών επεισοδίων, ωστόσο δεν μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά αυτή η θεωρία, αφού ειπεισέρχονται και άλλοι εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα !

Αν λοιπόν θέλετε να πιείτε ένα ποτηράκι τώρα στις γιορτές, πιείτε το άφοβα ! Και ένα, και δύο, και τρία ποτηράκια δε μπορούν να σας βλάψουν ! Προσοχή όμως στις υπερβολές ! Απολαύστε την παρέα και το ζεστό οικογενειακό κλίμα στο έπακρο, και τα νόστιμα φαγητά και το φρουτώδες κρασί σας με μέτρο για να παραμείνετε υγιείς και γεροί !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Όλα τα πράγματα, ακόμα και τα λεγόμενα “υγιεινά”, όταν καταναλώνονται χωρίς μέτρο μπορούν να αποβούν επιβλαβή για τον οργανισμό και την υγεία ! Το “κλειδί” είναι στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα !

Tags: , ,

Comments are closed.